Srebrenitsa soykırımının 18. yıldönümü

Srebrenitsa soykırımının 18. yıldönümü

Srebrenitsa Soykırımının 18. yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde kimlikleri yeni tespit edilen 409 kurbanın cenazesi toprağa verildi.

Srebrenitsa soykırımının 18. yıldönümünde onbinlerce kişi, kimlikleri tespit edilen 409 cenazenin defni için Potoçari Anıt Mezarlığı'nda buluştu. 

video-galeri-001.jpg

Avrupa'da, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisi olan Srebrenitsa Soykırımı'nda katledilen ve kimlik tespitleri tamamlan 409 kurbanın bulunduğu tabutlar, Bosna savaşı sırasında BM bünyesinde görev yapan Hollandalı askerlerin karargahı olarak kullanılan eski akümülatör fabrikasından, toprağa verilecekleri Potoçari Anıt Mezarlığı'na taşındı. 


Öğle namazını müteakiben düzenlenen anma ve cenaze töreni sonrasında 409 cenaze, gözyaşları ve dualarla Potoçari şehitliğine defnedildi. 

Toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlikleri tespit edilen 409 kişiden 43'ünü ergen yaştaki gençler oluşturuyor. Cenazelerin en küçüğü ise doğduğu gün tıbbi imkansızlıklar nedeniyle hayatını kaybeden bebek. Bebeğin ailesinin arzusu üzerine Fatima ismi ile gömüldüğü ifade edildi. 

ÖLÜM YÜRÜYÜŞÜ 

Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçan kurbanların, orman yolunu kullanarak geçtiği güzergahta geleneksel olarak düzenlenen'ölüm yürüyüşü', binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti Tarihler, 11 temmuz 1995 gösterdiğinde Srebrenitsa'nın işgal edilmesi üzerine soykırımdan kaçan kurbanlar orman yolunu kullanarak tuzla kentine ulaşmaya çalışıyordu.'Ölüm yürüyüşü'olarak adlandırılan bu yolculuk 3 gün sürdü. O günden bu yana her yıl ayni tarihte bu güzergahta ölüm yürüyüşü düzenleniyor. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.