STK'lar FETÖ Akıncı Davasını Takip Edecek

STK'lar FETÖ Akıncı Davasını Takip Edecek

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır 1 Ağustos 2017 Salı günü Sincan Ağır Ceza Yerleşkesinde FETÖ Akıncı Davasının başlayacak olması münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklaması

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI VE ANKARA 15 TEMMUZ PLATFORMU KOORDİNATÖRÜ MUSTAFA KIR: "VATANIMIZIN BEKÇİSİ FETÖ DAVALARININ TAKİPÇİSİYİZ"DEDİ.  

 

            Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır 1 Ağustos 2017 Salı günü Sincan Ağır Ceza Yerleşkesinde FETÖ Akıncı Davasının başlayacak olması münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında;  Ankara 15 Temmuz Platformu olarak 22 mayıs 2017 günü başlattığımız nöbet görevine Akıncı Davası ile devam ettireceğiz. Nöbetlerimiz davalar  sonuçlanıncaya kadar devam edecektir. Dedi. 

            Kır:15 temmuz hain FETÖ kalkışması sırasında komuta merkezi  olarak kullanılan Terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen, darbe girişiminin kilit isimleri olan eski H.K. Komutanı Akın Öztürk, sivil imam olarak bilinen Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan çiçek ile uçaklarıyla çeşitli noktaları bombalayan pilotların da aralarında bulunduğu 486 sanığın yargılanacağı Akıncı 4. Ana Jet Üs   davası Sincan 4. Ağır Ceza  Mahkemesinde  1 Ağustos 2 017  Salı günü başlayıp  29 Ağustos 2017 gününe kadar devam edecektir.

            15 Temmuz  Hain darbe girişiminin hem mağduru, hem tanığı, hem de müştekisi sıfatıyla; 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilerimizin yanında olduğumuzu göstermek, hain darbe kalkışmasının hamileri olan  iç ve dış mihraklara  karşısı  duruşumuzu göstermek amacıyla merkezi  Ankara'da bulunan Sendika, Siyasi  Parti,Vakıf, Dernek,Kulüp ve Platform gibi üye kitlesi bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan oluşan "Ankara 15 Temmuz Platformu"na üye STK'lar  olarak, 22 Mayıs 2017 günü FETÖ Çatı Davası ile Sincan Ağır Ceza Yerleşkesi önünde başlattığımız nöbet görevini FETÖ davaları sonuçlanıncaya, hainler hak ettikleri cezaya çarptırıncaya kadar  devam edecektir.

            Millet olarak; 15 Temmuz gecesi hain darbeyi ve kirli emellerini kahramanlık destanı yazarak    önlediğimiz ve devam eden günlerde alanlarda direniş çadırlarında tuttuğumuz nöbetler ile  ülkemizin sahibi olduğumuzu gösterdiğimiz gibi  şimdide  ihanet çetelerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmasının olacağız.

            FETÖ için davaların hepsi önemlidir. Ancak bu ihanet davalarının içinde Akıncı üssü davası daha çok önemlidir. Çünkü; 15 Temmuz ihanet gecesinde  Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı sadece bir askeri Karargah olarak kullanılmamış, aynı zamanda  darbeye teşebbüs eyleminin yönetildiği ihanet çetesinin  üst aklının da merkezi olarak işlev görmüştür.

            Bilindiği üzere ülkemiz 60 İhtilali ile başlayan  süreçte çok sayıda açık ve post modern darbeler zincirine şahit olmuştur. Ancak devletin askerinin,polisinin, uçağının,tankının, topunun, helikopterinin  halkına karşı halkını yok etmeye kullanıldığı, Milletin Meclisinin köprüsünün,Genel Kurmay karargahının,Özel Harekat Komutanlığının, Polis Özel Harekat Dairesinin, Emniyetin Müdürlüğünün Türk Telekom'unun vatan savunmasında iç ve dış düşmanlara karşı kullanılmak üzere kendilerine emanet edilen tankın topun uçağın kendi halkına karşı kullanılan bir hain kalkışmaya ilk defa şahit olmuştur.

            Bu asil millet  başta Allah'ın yardımı sonra da   Cumhurbaşkanımızdan en sade vatandaşımıza kadar aziz milletimizin basiretli,ferasetli, feragatli, dirayetli ve canlarını ortaya koyacak kadar cesaretli duruşları ile Tankların önüne yatarak, uçakların kakış pistinden kalkışlarını önleyerek, helikopterlerden  atılan mermilere, uçaklarda fırlatılan toplara göğsünü siper ederek, tankların altına yatarak   ve karşılığında 249 şehit ve 2000 den fazla yaralı vererek    15 Temmuz Direniş ve Diriliş Destanını yazmıştır.

            Bu destan Çanakkale destanından daha kolay yazılmamıştır. Çanakkale'de düşman Cephededir. 15 Temmuzda içimizdedir.Dairemizde,okulumuzda,askerimizin,emniyetimizin,yargımızın,iş dünyamızın,esnafımızın içindedir.Onun için  15 Temmuz içimizden çıkan bize bizden görünen, halkın yardımlarıyla destekleriyle palazlanan adına cemaat, adına hizmet hareketi denilen en sonunda FETÖ olarak anılan sözde bir hain grubun kalkışmasıdır. 15 Temmuz FETÖ kalkışması; Fethullah Gülen ve şürekasının tertiplediği salt bir kalkışma da değildir. FETÖ kalkışması küresel ve Siyonist güçlerin uşaklığını yaptığı, bütün dahili ve harici şer güçlerin destek verdiği doğrudan doğruya ülkemizi ve Milletimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen; halkı, askeri, polisi birbirine düşürmeyi amaçlayan yarım asırdır kendini gizlemeyi başaran bir Fitne hareketinin kalkışmasıdır. Bu sebeple FETÖ varoluşundan darbe girişimine kadar olan süreç sebep ve sonuçları ile birlikte incelenmek buna göre değerlendirilmek zorundadır.

            Halkımız her türlü düşünce farklılıklarına rağmen böylesine zor şartlarda da olsa darbeyi durdurma ve darbecilere karşı ortak mücadele verme kararlığını göstermiştir. Kahramankazan  halkı Akıncı 4. Ana Jet Üssünden kalkan uçakların kalkışlarını 9 şehit ve 92 yaralı vererek önlemesi ile  belki de darbenin başarısız kılınmasında en etkin rolü oynamıştır. Onun için Kazan'ın Kahraman Kazan olması Kazana ilçemize  çekilmiş bir kıyak değil şehitlerinin kanıyla hak ederek aldığı bir unvandır..

            15 Temmuz unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Tıpkı 15 Temmuz gibi 15 Temmuz'da canlarını, kanlarını feda ederek destan yazan gazilerimiz,15 Temmuz şehitlerimiz ve onların emanetleri olan aileleri, çocukları da unutulmamalı unutturulmamalıdır. Onlar bize sadece şehitlerimizin değil Allah'ın da emanetidir. Biz  şehitlerimizi dualarımızla şehit yakınlarının ve gazilerimizin her zaman yanlarında olarak, acılarını kederlerini paylaşarak yanlarında olacağız. 15 Temmuz katillerinden, hainlerinden hesap sorarak şehitlerimize ve gazilerimize  vefa borcumuzu ödeyeceğiz. FETÖ davası bitene kadar "Ankara 15 Temmuz  Platformu"na üye sivil toplum kuruluşları olarak her gün bir Sivil Toplum Kuruluşumuz  Saat:10.00 dan günün  duruşması bitene kadar,  Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Yerleşkesi önündeki  nöbet çadırında nöbeti devam ettirmek suretiyle ülkemizin nöbetçisi davamızın takipçisi olmaya devam edeceğiz diyerek açıklamasını sonlandırd

Mustafa Kır

Memur-sen Ankara  İl  Başkanı  ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü

 

S.NO

KATILIMCI SİVİL TOPLUM KRULUŞLARI

1

AGDANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ- ANKARA

2

AHİD ANKARAYA HİZMET EDENLER

3

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI

4

AKV ARAŞTIRMA VE KÜLTÜR VAKFI VE UMRAN

5

ALPEREN OCAKLARI EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI

6

ANKARA  15 TEMMUZ  GAZİLERİ  VE ŞEHİT YAKINLARI DERNEĞİ

7

ANKARA BOLU DERNEKLERİFEDERASYON BAŞKANI

8

ANKARA GENÇ MEMUR-SEN İL BAŞKANLIĞI

9

ANKARA İMAM-HATİP OKULLARI PATFORMU

10

ANKARA PLATFORMU

11

ANKARA'DAKİ MALATYALILAR  DERNEĞİ

13

ASİL-DER

14

BADER BÜROKRAT ANKARALILAR DERNEĞİ

15

BAŞKENT ANKARA MECLİSİ

16

BAYINDIR MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ

17

BEM-BİR-SEN GENEL MERKEZİ

18

BİRLİK VAKFI

19

BOLU DERNEKLER FEDERASYONU

20

BÜRO-MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ

21

BÜYÜK BİRLİK ANKARA İL BAŞKANLIĞI

22

CİHANNÜMA

23

ÇANKIRI DERNEKLER FEDERASYONU

24

ÇATI DER

25

ÇORUM DERNEKLER FEDERASYONU

26

DİYANET SEN GENEL MERKEZİ

27

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL MERKEZİ

28

ENERJİ-BİR-SEN GENEL MERKEZİ

29

ENSAR VAKFI ANKARA ŞUBESİ

30

ERBAKAN VAKFI ANKARA

31

ERDEF ERZURUMLU DEREKLER FEDERASYONU

32

ERZİNCANLI DERNEKLER FEDERASYONU

33

ESDER ESNAF VE SANATKARLAR DENEĞİ

34

FARUKİYE VAKFI

35

HAK-İŞ  KONFEDERASYONU  VE BAĞLI SENDİKALAR

36

İDARECİ VE BÜROKRATLAR BİRLİĞİ

37

İHH-ANKARA

38

İLİM YAYMA CEMİYETİ

39

KARS-IGDIR-ARDAHAN KALKINMA VAKFI

40

KIRŞEHİR DERNEKLER FEDERASYONU

41

KÜLTÜR MEMUR-SEN  GENEL MERKEZİ

42

MAZLUM-DER

43

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANLIĞI

44

MESVAK MÜTEŞEBBİS GELİŞİM VAKFI

45

ÖNDER ANKARA ŞUBESİ

46

SAĞLIK-SEN GENEL MERKEZİ

47

SERVER VAKFI

48

SİYASALLILAR VAKFI

ER

ŞEHİR VE MEDENİYET  DDERNEĞİ

50

TAK DER GN BALKANI TÜM AND. ARAÇ KİRALAMA

51

TOÇ-BİR-SEN GENEL MERKEZİ

52

TÜGVA TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI

53

TÜRKİYE GAZİLER  VE ŞEHİT AİLELERİ YARDIMLAŞMA  VE DAYANIŞMA VAKFI

54

TÜRKİYE GENÇLİK KLÜBÜ FEDERASYONU

56

ULAŞTIRMA MEUR-SEN GENEL MERKEZİ

57

YOZGAT DERNEKLER FEDERASYONU

58

ÖZDER ÖZEL ÖĞRETİM DERNEĞİ

59

YENİ DÜNYA

60

İÇ ANADOLU BİRLİĞİ

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.