Su Yalıtım Uygulamalarının Önemini Görmezden Gelmeyin

Su Yalıtım Uygulamalarının Önemini Görmezden Gelmeyin

Su yalıtım uygulamaları herhangi bir yapının suya dayanıklı hale getirilmesi amacına yönelik olarak yapılır. Sahip olduğu ve kazandırdığı dirençli koruyucu yapı sayesinde uygulamanın yapılmış olduğu alanı su girişine karşı korur.

Su yalıtım uygulamaları herhangi bir yapının suya dayanıklı hale getirilmesi amacına yönelik olarak yapılır. Sahip olduğu ve kazandırdığı dirençli koruyucu yapı sayesinde uygulamanın yapılmış olduğu alanı su girişine karşı korur. Ve suyun oluşturma ihtimali bulunan tahribatı önler. Su yalıtım uygulamalarının sonucunda yalıtımı yapılan yapı, suyun olumsuz etkilerinden korunmuş olur.

Yapılar deformasyona neden olabilen bazı kuvvetlere maruz kaldıklarından basınca dayanıklı olarak inşa edilirler. Yapılarda beton ve donatılar olmak üzere iki adet yük kaldırıcı sistem bulunur. Basınça dayanma kuvveti yüksek olan binalar uzama, esneme ve bükülme kuvvetlerine maruz kaldıklarında keskin kırılımlar sonucunda deformasyona uğrarlar. Ve bütünlük bozulması nedeniyle penetrasyon kolaylaşır. Bütünlüğü bozulmuş bulunan yapıya suyun penetrasyonunun engellenemediği durumlarda penetre olan su betonda deformasyona, donatıda ise korozyona neden olur. Bunun doğal bir sonucu olarak ise iskeletin taşıyabileceği yükün kapasitesinde azalma yaşanır. İskeletin taşıma gücünün azaldığı binaların deprem gibi sismik hareketler sonucunda yıkılma riski artar. Ayrıca penetre olan su, bazı bakteriler ve mantarlar için de taşıyıcı ve bir beslenme kaynağı görevi üstlendiğinden insanlar için konforlu yaşam alanını tehdit eder bir hal alabilir.

Su Yalıtım Malzemeleri Seçimine Özen Gösterin

Su yalıtım malzemeleri kullanım alanının çeşitliliği ile orantılı olarak oldukça geniş bir yelpazede üretilir. Bu nedenle su yalıtım malzemeleri seçilirken titizlikle hareket edilmesi ve uygulamanın yapılacak olduğu alanda en yüksek verimi sağlama kapasitesi olan doğru su yalıtım malzemelerinin alınması gerekir. Aksi takdirde su yalıtım uygulamaları, doğru ve etkili su yalıtım malzemeleri kullanılmadığından dolayı uygulamanın amaçladığı korumayı sağlayamayabilir. Özellikle temeller ve ıslak zeminler su yalıtım uygulamalarının en dikkatli yapılması gereken alanlar olarak kabul edilirler.

Dünya genelinde kalitesi tescilli bir marka olan Protan su yalıtım ve çatı izolasyon uygulamaları kapsamında farklı ihtiyaçlara yönelik ürünleri ile kullanıcılara pek çok çözüm önerisi sunar. Protan tarafından üretilen sentetik malzemeler (PVC, FPO-TPO), ısıl işlemden geçirilmesinin ardından yeniden kullanılabilirken; Termoset türü malzemeler (EPDM) ise üretimlerinin ardından herhangi bir işlem ile yeniden kullanılması söz konusu değildir.

Protan SE PVC örtüler; atmosfer koşullarına ve UV ışınlarına karşı dayanıklılığı ile bilinir. Polyester taşıyıcılı, sıcak hava kaynağı ile birleştirilen PVC esaslı su yalıtım membranları; hafif metal çatılarda, beton çatılarda, bahçe teras çatılarda su yalıtımının sağlanabilmesi için kullanılır.

Protan EX PVC örtüler de Protan SE PVC örtüler gibi atmosfer koşullarına ve UV ışınlarına karşı dayanıklıdır.Proton EX PVC su membranları; polyester taşıyıcılı, geotekstil keçe laminasyonlu olup panel üretimi başta gelmek üzere hafif metal çatılarda, dere ve parapet yalıtımlarında ve renovasyon uygulamalarında kullanılır.

Protan BA ve Protan BAT PVC örtüler yapıların temel bohçalamalarında ve üstü kapanan su yalıtımı detaylarında kullanılır. UV dayanımsız, taşıyıcısız homojen ya da sinyal tabakalı PVC esaslı su yalıtım membranı olarak son derece etkili bir uygulama yapılmasına imkan verir.

Protan Flexiground T ve Protan TG PVC örtüler; su toplama havuzlarında, yapay göletlerde, su kanallarında ve çatı parapetlerinde diğer bir deyişle UV’ye açık alanların su yalıtım detaylarında kullanılır. UV dayanımlı taşıyıcısız homojen PVC esaslı su yalıtım membranı olan Protan Flexiground T ve ve taşıyıcılı Protan TG ürünleri gölet membranı olarak da bilinir. Protan Turkey kalitesi ile geniş bir yelpazede sunulan membranlardan biri olan Protan Aqua Blue PVC örtüler; kapalı içme suyu, yangın ve kullanım suyu depolarının su yalıtımı detaylarında kullanılır. Malzeme yüzeyinde bakteri gelişimini engelleyen antibakteriyel bir katkı bulunur. Protan Aqua Blue, UV dayanımsız, taşıyıcısız mavi renkli homojen PVC esaslı su yalıtım membranı olma özelliğini taşır.

Protan Turkey Sektöre Yön Veren Çalışmaları İle Göz Dolduruyor

Protan Turkey tüm çatı tiplerine yönelik kaliteli membran üretimi yapmakta olan müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutan hizmet anlayışı ve yüksek kalitedeki yenilikçi ürünleri ile sektörün önde gelen isimleri arasında yer alır. En büyük iş alanı çatılar ve membranlar olan Protan Turkey; hem açık hem korumalı çatılara yönelik olarak eksiksiz, kişiye özel sistemlerin ve çözümlerin tedarikçisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ve özel olarak üretilmiş olan çözümleri sunma konusunda büyük bir hassasiyet sergileyen Protan Turkey hem ıslak odalara hem teraslara yönelik olarak yüksek kalitede membranlar sunmasının yanı sıra yeni yapılara ve yapılardaki yenilemelere yönelik olarak radon koruyucu membranları da tedarik eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.