Şubat öğretmen ataması sorular ve cevaplar

Şubat öğretmen ataması sorular ve cevaplar

Öğretmen atamalarına dair 13 soru ve cevap, 30 bin öğretmen atamasına başvurular 2 Şubat'ta başlayacak. Adaylardan gelen 13 soruyu cevaplıyoruz

30 bin öğretmen kontenjanına başvurular 2 ila 8 Şubat arasında alınacak. Memurlar.net olarak adaylardan gelen 13 soruyu cevaplıyoruz.

Pedojik formasyonu olmayanlar ne yapacak?

Pedagojik formasyonu olmayanlar, öğretmenlik atamalarına, 2. öncelikli olarak katılabilecektir. Yani önce formasyonu olanlar ve eğitim fakültesi mezunları atanacak, bunlardan boşluk oluşması halinde, formasyonu olmayanların başvuruları değerlendirilecektir.

Memur olanlar nasıl başvuracak?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecektir. Ancak bu adaylardan ataması yapılanların göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bu yıl iki kez tercih yapılacağı doğru mudur?

Evet, ilk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvurulan iki aşamalı olarak alınacaktır. Birinci aşama başvuruları 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında eğitim kurumu tercihi, ikinci aşamabaşvuruları ise yetiştirilmek üzere görev yapacakları il tercihleri 15-18 Şubat 2016 tarihinde alınacaktır.

İkinci aşama başvuruya kimler katılmayacak?

Resmi kurumlarda eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadroda daha önce adaylıkları kaldırılmış olanlar, Devlet üniversitelerinde en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yapmış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 12/05/2015 tarihli ve 2015/13 sayılı Genelgesinde yapılan açıklamalar çerçevesinde özel öğretim kurumlarında öğretmenlik mesleğinde adaylığı kaldırılmış olanlar aday öğretmen sayılmayacaklarından ikinci aşama tercihinde bulunmayacaktır.

İnternetten yapılan başvuru en son ne zaman onaylatılmalıdır?

Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvuruların, başvurunun yapıldığı gün ya da başvurunun son gününe rastlayan gün hariç bir sonraki gün mesai saatleri içinde başvuru bürolarına onaylatılması zorunludur. Bu süre içerisinde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. Bu durumdaki adaylar, yeniden başvuru yaparak başvuru süresi içerisinde başvurularını onaylatacaktır.

Başvuru yaptıktan sonra düzeltme yapılabilir mi?

Adayların başvurularının il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasından sonra yapacakları bilgi ve beyan düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır. Ancak, Onaylanmış Başvuru Formunu yanlış doldurduğunu (tercihler hariç) sonradan beyan ederek yanlışlığın düzeltilmesini başvuru süresi içinde yazılı olarak isteyen adayların belgeleri yeniden incelenecek; isteklerinin uygunluğu halinde başvuruları reddedilerek yeniden başvuruda bulunmaları sağlanacak ve uygun başvurular onaylanacaktır.

Halen askerde olanlar nasıl başvuru yapacak?

Başvuru tarihi itibarıyla askerlik için sevke tabi olanlar ile halen askerlik hizmetini yapmakta olan öğretmen adayları başvuruda bulunabilecektir. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır. Bu adaylardan askerlik hizmetini yapmakta iken öğretmenliğe atananlar, halen askerde olduklarını ve muhtemel terhis tarihini gösterir bir belgeyi en kısa süre içinde dilekçe ekinde atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine gönderecekler ve terhis tarihini takip eden bir ay içinde göreve başlatılacaktır.

Başvuruda hangi belgeler istenecek?

Başvuru sırasında sadece diploma veya geçici mezuniyet belgesi ile pedagojik formasyon sertifika belgeleri istenecektir. İstisnai durumları da içeren diğer tüm belgelere duyuruda yer almaktadır.

Kaç okul tercih edilebilecek?

En fazla 40 (kırk) eğitim kurumu tercih edebilecektir.

Atanan adaylar, yetiştirilmek isteyebileceği kaç il seçebilecek?

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 (kırk) eğitim kurumu tercihinde, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 (on) il tercihinde bulunacaktır.

Formasyon belgesi henüz düzenlenmeyenler ne yapacak?

Öğretmenlik başvurularının son günü itibarıyla pedagojik formasyon eğitimini başarı ile tamamlayan; ancak, formasyon belgesi düzenlenemeyenler, eğitimde başarılı olduklarına ilişkin ilgili üniversiteden alacakları belge ile başvuru yapabilecektir. Bu durumda olanlar, elektronik başvuru formunda yer alan pedagojik formasyon bilgileri bölümüne, aldıkları bu belgenin tarih ve sayısını girecektir.

Bekleme süreleri kimler için söz konusudur?

Bekleme süreleri sadece memurlar için söz konusudur. Sözleşmeli veya işçi olarak çalışanlar veya üniversitede akademik personel olarak çalışanlar bekleme sürelerine tabi değildir.

Atama takvim süreci ne şekildedir?

-Eğitim kurumlarına atamalar 11 Şubat 2016 tarihinde yapılacaktır.

-Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat 2016 tarihinde yapılacaktır.

-Aday öğretmenlerden yetiştirilmek üzere ataması il emrine yapılanların ildeki görev yerleri, 25 Şubat 2016 tarihine kadar valiliklerce belirlenecektir.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.