Şube Müdürlüğü Mağdurlarından Cumhurbaşkanımıza Mektup

Şube Müdürlüğü Mağdurlarından Cumhurbaşkanımıza Mektup

Şube Müdürlüğü Mağdurlarından Cumhurbaşkanımıza Mektup

 Sayın Cumhurbaşkanımız,               
             Milli Eğitim Bakanlığının 2014 yılında 40 bin adayın katılımıyla 1709 kadro için yaptığı Şube Müdürü atamasında yaşadığımız mağduriyeti ifade etmek istiyoruz. Süreci kısaca özetlersek:
              MEB 1709 şube müdürlüğü ataması Daha henüz tercihler yapılmadan 40 gün önce 06.03.2014 tarihinde Danıştay Beşinci Dairesi Başbakanlığın, Aynı şekilde Danıştay İkinci Dairesi de Milli Eğitim Bakanlığı Görevde yükselme yönetmeliğinde, Sadece sözlü(Mülakat) sınavı sonuçlarına göre atama yapması maddesinin yürütmesini durdurmuştur.
             Danıştay sözlü sınavın yazılı sınavı tamamlayıcısı olduğunu belirterek yazılı sınav sonuçlarının da değerlendirmeye alınması gerektiğine hükmetmiştir. Ayrıca Danıştay 2-5- Ankara, Diyarbakır ,Aksaray Bölge İdare, Ankara 4.-7.-9.-10.-17.idare, Elazığ, Isparta, Yozgat, Kastamonu, Bursa idare mahkemeleri ve sayısız mahkeme  kararlarında 
            TÜRK MİLLETİ ADINA 1709 Şube Müdürlüğü atamaları için; sadece sözlü sınavla atama yapılamayacağı, objektif olan yazılı sınavının değerlendirme dışı bırakılamayıp belirleyici olması gerektiğine ve Atamaların iptal edilerek Aritmetik Ortalamayla atamaların yenilenmesi gerektiğine karar vermiştir
             Ancak sayın bakanlık yetkilileri atama dayanağı iptal edilen yönetmelikle yapılan ve hiç yapılmamış yok hükmünde olan 1709 atamayı iptal etmemekte ve yargı kararlarına karşı  anlamsız bir şekilde direnç göstermektedir 
             Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığının 29 Aralık 2013 tarihinde 1709 şube müdürü kadrosuna atama yapmak için yapmış olduğu sınavla ilgili, sınav sorularının iptali konusunda Diyarbakır ilinden bir şube müdürü adayının açmış olduğu dava sonuçlandı. 6 sorunun yanlış olduğu iddiası ile ilgili idare mahkemesinde açmış olduğu davada mahkeme, 5 sorunun iptaline karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığının Görevde yükselme yönetmeliğine göre sınav sorularının yüzde 5'inin hatalı olması durumunda sınavın iptali gerekiyor. 
           İşte o madde: "Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeniden sınav yapılır." (Madde: 18, 2. Kısım) Mülakatla atamalar konusunda mevcut kararlar ve davalar yanında, bir de 5 Yazılı Sınav sorusunun iptali kararı var. 
           Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI. Birçok ulusal basında ve Milli Eğitim Bakanlığının 2015 Yılı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Danıştay ve İdare Mahkemeleri tarafından iptal edilen 1709 Şube Müdürü atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nabi AVCI, Meclis tutanaklarına geçen konuşmasında 1709 Şube Müdürü Atamasının Mahkeme kararları çerçevesinde düzenlenip, Başbakanlığa gönderilen Görevde Yükselme Yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından Aritmetik ortalamaya göre yapılacağını ifade etmiştir. Yönetmelik yayımlanmış fakat aritmetik ortalamayla bir yeniden atama işlemi yapılmamıştır.
          5900 şube müdürü adayı Milli eğitim bakanlığından sayın bakanın verdiği söz üzerine iptal edilen sorularla yazılı sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini, Danıştay, Bölge idare ve idare mahkemeleri kararları doğrultusunda sadece mülakat puanına dayalı olarak yapılan 1709 atamanın iptal edilip başarı sıralarının yeniden oluşturulmasını ve yeniden tercihler alınarak Aritmetik ortalamayla  atamaların yenilenmesini beklemektedir.
            “ Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse hukuktan üstün değildir.” Diyen Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun sözleri havada kalmamalıdır.
 
             Sayın Cumhurbaşkanımız, Şube Müdürlüğü atamalarına son noktayı koyacak irade sizdedir. MEB Şube Müdürlüğü atamalarında adaletin kazanmasını sağlayacağınızdan şüphe duymuyoruz. Saygılarımızı sunarız.
 
MEB ŞUBE  MÜDÜRLÜĞÜ MAĞDURLARI PLATFORMU (Eğitim-Bir-Sen Üyeleri)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum