Şükrü Kolukısa: Mevcut Eğitim Sistemi, Beklentileri Karşılamaktan Uzak

Şükrü Kolukısa: Mevcut Eğitim Sistemi, Beklentileri Karşılamaktan Uzak

Kırşehir Şubesi’nin işyeri temsilcileri istişare toplantısında konuşan Şükrü Kolukısa, varlık nedenlerinin, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, kazanımlar elde etmek; iyi ve başarılı gençlerin yetişmesini...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, mevcut eğitim sisteminin, verilen eğitimin toplumun beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, “Sadece öğretimin yapıldığı, eğitim boyutunun es geçildiği bir sistemle, sürekli yama yapılan bir eğitim sistemiyle başarıyı yakalamamız, iyi ve başarılı gençler yetiştirmemiz mümkün görünmüyor. Günübirlik politikalar, pansuman tedbirler sorunlarımızı derinleştirmekten başka bir işe yaramıyor, toplumun beklentilerini karşılamıyor. Yetkililer, milletin sesine kulak vermeli, kalıcı çözümler için eğitimin paydaşlarıyla istişare etmeli, onların görüşlerini, eleştirilerini ve önerilerini önemsemelidir. Köklü sorunlarımızın çözümü nitelikli bir eğitimden geçmektedir. Nitelikli bir eğitim herkesi, iyi bir öğretmen her şeyi değiştirir. Eğitime ilişkin çalışmalar bu bilinçle yapılırsa, her şey çok daha farklı ve güzel olur” dedi.

İnsanca bir hayat için çabalarımız sürecek

Kırşehir Şubesi’nin işyeri temsilcileri istişare toplantısında konuşan Şükrü Kolukısa, varlık nedenlerinin, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, kazanımlar elde etmek; iyi ve başarılı gençlerin yetişmesini sağlayacak bir eğitim sisteminin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak; insanı merkeze alan bir anlayışın hâkim olmasına çalışmak, yasakların kaldırılması, özgürlük alanlarının genişlemesi için mücadele vermek, mazlumların ve mağdurların yanında yer almak olduğunu ifade ederek, “İnancına, diline, rengine, ırkına bakmadan, kimden gelirse gelsin, hep haksızlıkların karşısında olduk. Bütün il ve ilçelerde örgütlenen, ülkemizin bütün renklerini bünyesinde barındıran bir sendika, sivil toplum kuruluşuyuz. Herkesin insanca bir hayata kavuşması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlük mücadelesinin adıdır

Sendikacılığın dar bir alana hapsedilmemesi gerektiğini vurgulayan Kolukısa, şöyle devam etti: “Sendikacılık bir hak ve özgürlük mücadelesinin adıdır. Bu manada Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’de ve dünyada çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bizim için sendikacılığın iki temel görevi var. Biri, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak için çalışmak, diğeri de ülkemizin, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin, milletimizin ve dünya insanlığının felahına hizmet etmek, katkıda bulunmaktır. Bizi farklı kılan da budur.”

Kazandırdıklarımızla, geldiğimiz noktayla yetinemeyiz

Yetkili sendika olmanın, 450 bini aşkın üyeye ulaşmanın, onlarca kazanım elde etmenin, birçok nitelikli çalışmaya imza atmanın yeterli olmadığını, geldikleri yerle yetinmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Kolukısa, “Eğitimin, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları var. Bunun yanı sıra küresel dünya düzeninde bireysel yaşam anlayışı hızla her yeri kapsarken bizler, geleneksel ve tarihi sorumluklarımızla, inancımızın gereği olarak sadece kendimizi düşünemeyiz. Bizden beklentisi olan, bizi umut kapısı olarak gören tüm insanlara sendika olarak yardım elini uzatmak zorundayız. Bu anlamda mücadelemiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Eğitimin tüm dönüşüm ve gelişim süreçlerine katkı sunma yükümlülüğümüz var” diyen Kolukısa, hazırladıkları raporlarla, yaptıkları araştırmalarla, ortaya koydukları görüş ve önerilerle sorunların çözümüne katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Kolukısa, “Çünkü nitelikli bir eğitim herkesi, iyi bir öğretmen ise her şeyi değiştirir. Bu bilinçle çalışmalar yapılmalı, hükûmet ve bakanlık yetkilileri eğitimle ilgili kararlar alırken bu anlayış doğrultusunda hareket etmelidir” diye konuştu.

Cebeci: Eğitim çalışanları için ter dökmeye devam edeceğiz

Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci ise, açılışta yaptığı konuşmada, çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Hakkın ve haklının yanında yer alarak sendikal mücadelelerine devam ettiklerini dile getiren Cebeci, “Üyelerimizin sorunlarını, önerilerini ve eleştirilerini dikkate alarak ortaya somut bir şeyler koyma kararlılığındayız. Üyelerimiz, eğitim çalışanları ve kamu görevlileri için ter dökmeye devam edeceğiz” dedi.

Cebeci, sözlerini, çalışmalara verdikleri destekten, gösterdikleri ilgiden ve harcadıkları emekten dolayı ilçe ve işyeri temsilcilerine teşekkür ederek tamamladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum