Şükrü Kolukısa Okullarda Öğretmenlerle Buluştu

Şükrü Kolukısa Okullarda Öğretmenlerle Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa okul ziyaretleri yaparak öğretmenlerle bir araya geldi. Kolukısa, öğretmenlere sendikal çalışmalar hakkında bilgi verirken, öğretmenlerin sorunlarını da dinledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, okul ziyaretleri yaparak öğretmenlerle bir araya geldi. Kolukısa, öğretmenlere sendikal çalışmalar hakkında bilgi verirken, aynı zamanda öğretmenlerin sorunlarını dinledi. 

Gençlik Buluşması'na Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, gittikçe murdarlaşan bir halden muhteşem maziye kanat çırpacak, yerelden beslenerek evrensele uzanacak bir gençlik yetiştirmenin gayretinde olduklarını ifade ederek, “Bütün çaba ve mücadelemiz, mazinin büyüklüğünü medeniyet yükü olarak omuzlayan, geçmişinden devraldığı değerleri evrensel değerlerle mezceden; ahlaken örnek, yüzü hep erdeme dönük, adaleti herkes için teminat bilen, bir ayağı kendi değerlerinde ihyada, diğer ayağı bütün dünyayı inşada olan bir gençliğin yetişmesini sağlamaktır” dedi.

Şükrü Kolukısa, Genç Memur-Sen Denizli İl Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Gençlik Buluşması’na ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube’nin istişare toplantısına katıldı. Okul ziyaretleri de yapan Kolukısa, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleriyle bir araya gelerek, toplu sözleşme süreci ve elde edilen kazanımlarla ilgili bilgi verdi. Öğretmenler odasının havasını teneffüs etmeden öğretmenlerin sorunlarını bilmenin zor olacağını kaydeden Şükrü Kolukısa, “Bundan dolayı öğretmenlerimizle sık sık bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Toplu sözleşme masasına oturmadan önce 81 ilde teşkilatlarımız eğitim çalışanlarının her kademedeki taleplerini aldılar ve biz de buna göre toplu sözleşme tekliflerimizi hazırlayarak masaya oturduk. Çok önceden başlayan çalışmalarımız ve mücadelemiz sonucunda 213 kazanım elde ederek, tarihi bir başarıya imza attık” şeklinde konuştu.

Hattı sendikacılık değil sathı sendikacılık yapıyoruz

Eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra daha iyi bir eğitim için çözümler üreten, gençlikle ilgili yeni projeler ortaya koyan bir sendika olma yolunda ilerleyeceklerini belirten Kolukısa, “Biz ülkenin bir bölgesine sıkışmış, etnisitenin ve ideolojinin dar kalıplarında boğulmuş bir sendika değiliz. Tüm ülke sathında yaygınlaşmış eğitim çalışanlarının derdini kuşanmış Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Bu güvenin bize yüklediği ağır sorumluluklar var” ifadelerini kullandı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kolukısa, şunları söyledi: “Türkiye gündemi çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. 7 Haziran seçiminden sonra ortaya çıkan tablo karşısında ülkede herkes oturdu, düşündü, mülahazalar, analizler ve sentezler yaptı. Bu analizin sonucunda ülkenin durumunun ne olacağı ile alakalı birçok fikir ortaya çıktı. Böyle bir sürece Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu Memur-Sen’in müdahil olmaması beklenemezdi. Biz de bir planlama yaparak, 81 ilde bir ay içerisinde arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. 81 ilde yapılan toplantılarda salonların tıklım tıklım dolduğunu, söz konusu ülkenin geleceği olduğunda millet iradesinin ne kadar kavi olduğunu gördük. Nitekim milletimiz tüm gelişmeleri sükûta gömülü bir irfanla izlediğini, ekran falcılarına itibar etmediğini ortaya koydu. Bizim derdimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için doğrulara destek olmaktır.”

En kazançlı toplu sözleşmeyi gerçekleştirdik

Türkiye tarihinde ilk defa en fazla kazanımın elde edildiği bir toplu sözleşme sürecinin yaşandığını vurgulayan Kolukısa, şöyle devam etti:

“Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmesini sağlayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, bu konuda büyük bir kazanım elde etmiştir. Biz yetkili olduğumuz her dönemde kamu görevlilerinin menfaatini gözeterek masaya oturduk ve bu yılki toplu sözleşme sürecini diğer sendikaların provokasyon arayışlarını, sabote etme girişimlerini engelleyerek bugüne kadarki en iyi ve en kazançlı toplu sözleşmeyi gerçekleştirdik.”

Yerelden beslenen, evrensele uzanan bir gençlik yetiştirmeliyiz

Kolukısa, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin daha iyi yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Bütün çaba ve mücadelemiz, geçmişinden devraldığı değerleri evrensel değerlerle mezceden; ahlaklı, erdemli, adaletli, başkasının hak ve hukukuna riayet eden, bir ayağı kendi değerlerinde, diğer ayağı bütün dünyayı dolaşan bir gençliğin yetişmesini sağlamaktır. Gençliğe gereken önemi vermek zorundayız. Çünkü aydınlık bir gelecek buna bağlıdır. Bunun için Genç Memur-Sen’i kurduk, Genç Memur-Sen bizim bugünkü heyecanımız, yarınki teminatımızdır” dedi.

Ziyaretler

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube eski Başkanı Ahmet Sert’e ve Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Yollu’ya ziyaretlerde bulunarak bir süre sohbet etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik’in kızının düğüne katılan Kolukısa, vefat eden üyemiz Kadir Can Şanıvar adına okutulan mevlide iştirak ettikten sonra, bir süre önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci İlyas Haytan’ın eşine ve ailesine taziye ziyaretinde de bulundu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.