Şura Genel Kurulunda oylanacak öneriler...

Şura Genel Kurulunda oylanacak öneriler...

Komisyondan Şura Genel Kurulunda oylanacak öneriler...

Komisyondan Şura Genel Kurulunda oylanacak öneriler...

3600 Ekgösterge

Öğretmenlerin maaşlarındaki ekgösterge oranın 3600 olması ve emeklilikte bu orandan emekli olunması önerildi.

4 Yıla 1 Yıl Yıpranma payı

Birçok meslek grubunda olan 4 yıla bir yıl yıpranma payının verilmesi önerisi komisyonda kabul edildi.

Rotasyondan Vazgeçilmesi

Milli Eğitim Bakanlığının uzun zamandır gündeminde olan Rotasyon uygulamasından vaz geçilmesi, bunun yerine kalkınmada öncelikli bölgelere öğretmenlerin gitmeleri için çeşitli teşvikler verilmesi kabul edildi.

Nöbet görevinin ücretlendirilmesi ve Norma dahil edilmesi

Okullarda öğretmenler tarafından tutulan nöbet görevine ücret ödenmesi ve nöbet tutulan saatlerin norm ile ilişkilendirilmesi kabul edildi.

Yüksek Lisans ve Doktoraya Ekderste Zam

Yüksek Lisans ve Doktora yapan eğitim çalışanlarının ekders ücretlerine Yüksek Lisans için %25,Doktora için %40 oranında artış yapılması kabul edildi.

 

Kariyer Sisteminin yeniden düzenlenmesi

Bakanlığın uygulamakta zorlandığı öğretmen kariyer basamakları uygulaması yerine Yüksek Lisans ev Doktorayı önemseyen bir yapı oluşturulması

 

Bazı Eğitim Fakültelerinin kapatılması

Öğretim görevlisi bulunmayan,nitelikli eğitimin verilemediği görülen Eğitim Fakültelerinin kapatılması

 

Tüm atamalarda mülakat sisteminin kaldırılması

Tüm öğretmen ve yönetici atamalarından mülakat sisteminin kaldırılması önerisi kabul edildi.

Konu hakkında görüştüğümüz Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir komisyonda Eğitim İş olarak önerdikleri konuların kabul edildiğini, Şura Genel Kurulunda da bu konuların kabul edilmesini beklediklerini,belirtti.

Komisyon kararlarını değerlendiren Veli Demir, Şura kararlarının bağlayıcılığının olmadığını, AKP iktidarı döneminde bugüne kadar şuralarda alınan ve öğretmenlerin lehine olan hiçbir kararın uygulamaya konulmadığını vurguladı. Demir, “Söz konusu komisyonda alınan ve öğretmenlerin lehine olan bu kararların da uygulanmayacağı yönünde endişelerimiz bulunmaktadır. Ancak Eğitim-İş olarak bu kararların uygulanması için her türlü demokratik ve meşru mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Demir, “Öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri”nin görüşüldüğü komisyonda, Osmanlı Türkçesi'nin zorunlu ders olarak bütün liselerin öğretim programlarında yer almasının benimsenmesini de şöyle değerlendirdi:

“Osmanlı Türkçesi'nin liselerde zorunlu ders olarak bütün liselerin öğretim programlarında yer alması önerisi oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Ancak Osmanlıca öğrenilmesi okunması ve yazılması çok zor bir dildir. Resmi dilimiz Türkçe’nin çocuklarımıza yeteri kadar öğretilemediği açıkken bu dilin zorunlu olarak okutulmasını yanlış buluyoruz. Yeterli öğretmen bulunmadığı biliniyorken Osmanlıcanın liselerde zorunlu hale getirilmesi mümkün değildir. Öğrencilerin eski dille yazmayı, Osmanlı Türkçesi harflerini öğrenmeleri ne için gereklidir? Bunu sorgulamak gereklidir. Osmanlıcanın zorunlu ders olarak kabul edilmesi durumunda, 20. Milli Eğitim Şurasında Arapça’nın zorunlu ders olarak okutulması gündeme gelecektir. Devrim Yasalarına açıkça aykırı bu durum gelecekteki sonuçları itibarıyla mevcut laik hukuk düzenini sarsan, toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacaktır.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.