Suriye'de Türk konvoyuna hava saldırısı

Suriye'de Türk konvoyuna hava saldırısı

Reuters'ın aktardığı habere göre, Türk konvoyunun İdlib'in Han Şeyhun bölgesine ilerlediği duyuruldu. Öte yandan Reuters, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberde, Türk konvoyunun yakınlarına havadan saldırı düzenlendiği aktardı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, konvoya eşlik eden Türkiye'nin desteklediği Suriyeli silahlı muhaliflerden bir kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralılar olduğunu bildirdi.

SURİYE'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA

Reuters'ın aktardığına göre, Suriye devlet basını bugün Türk konvoyunun Khan Sheikhoun kasabasında Suriye ordusunun taarruzuna karşı koyan muhaliflere yardım için bölgeye girdiğini belirterek bunu saldırı olarak nitelemişti.

Suriye’de rejim güçlerinin bombardımanının İdlib’de gece boyunca devam ettiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Han Şeyhun bölgesinde bulunan 9 ve 10 No’lu gözlem noktalarına sabah saatlerinde gönderdiği takviye araç ile personelin bulunduğu konvoyun geçiş güzergahı da savaş uçaklarıyla vuruldu.

Maaret el Numan ve Han Şeyhun arasındaki yolun hedef alınması nedeniyle TSK konvoyu, ilerleyemedi. Bunun üzerine konvoy, güvenli noktada durduruldu. Maaret el Numan ve Han Şeyhun kırsalındaki yerleşim alanları ile yollar, savaş uçaklarıyla vuruluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.