Suriyeli öğrenciler de e-kayıt olacak

Suriyeli öğrenciler de e-kayıt olacak

MEB, İçişleri Bakanlığı'yla birlikte Türkiye'ye göç eden Suriyeli çocukların eğitimi için elektronik kayıt sistemi uygulaması başlatacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'ye göç eden Suriyeli çocukların eğitimi için yeni bir plan hazırladı. İçişleri Bakanlığı ile birlikte Suriyeli öğrencilerin MEB'e bağlı tüm resmi ve özel okullara kaydolmalarını sağlamak için "elektronik kayıt sistemi" oluşturulacak. Bunun yanında bu çocukların uyum sorunu yaşamamaları adına hızlandırılmış dil eğitimi programları hazırlanacak. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, UNICEF gibi uluslararası kuruluşlar, MEB ile bu alanda işbirliği yapacaklar ve halk eğitim merkezlerini ve "Okullar Hayat Olsun" projesini bu alanda aktif bir şekilde kullanacak. MEB, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerindeki müfredat ile ilgili çalışmaları Türkiye'deki Suriye vatandaşlarının temsilcileri ile birlikte oluşturdu. 

800 DERSLİK KURULDU 
MEB verilerine göre, 10 ilde kurulan konaklama tesislerinde betonarme, konteynır, prefabrike bina ve çadırlardan 800'e yakın derslik oluşturuldu. Devam eden çalışmalarla birlikte yakın bir zamanda bu sayının üzerine çıkacak. Konaklama tesislerinde okul öncesinden 12'nci sınıfa kadar yaklaşık 65 bin Suriyeli öğrenci eğitimlerine devam ediyor. Konaklama tesislerinde eğitim faaliyetleri valilikler tarafından görevlendirilen MEB'in bölgedeki deneyimli personeli koordinesinde yürütülüyor. 

50 BİN SURİYELİ YARARLANDI 
Tesislerde oluşturulan eğitim alanlarında Türk ve Suriyeli gönüllülerden olmak üzere toplam 2 bin 500 öğretmen görev alıyor. Eğitimciler, Suriyeli çocukların ülkelerinde yarım kalan eğitimlerini telafiye yönelik, ülkelerine döndüklerinde veya üçüncü bir ülkeye gittiklerinde sene kaybı yaşamamalarını sağlayacak nitelikte bir eğitim programı üzerinden çalışmalarını yürütüyor. 50 binin üzerinde Suriye vatandaşı yararlandı ve 30 bini eğitimi tamamlandı. 

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.