Takviye kurslarında memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücreti bir an önce ödenmelidir

Takviye kurslarında memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücreti bir an önce ödenmelidir

Takviye kurslarında memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücreti bir an önce ödenmelidir

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, takviye kurslarında öğretmen dışı personelin görevlendirilmesinde/öğretmen dışı personele görev verilmesinde izlenmesi gerekli usul ve esaslarla bu personele toplu sözleşme hükmü gereğince fazla çalışma ücreti ödenmesi gerektiği noktasında genel bir yazının illere gönderilmesini talep ettik.

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında kurulan kurs merkezlerinin faaliyetini sürdürebilmesi için eğitim-öğretim ortamının hazırlanması, temizliği, düzeni, ısıtılması, evrak ve sair işlemlerinin gerçekleştirilmesi gibi iş ve işlemlerin kursun gerçekleştirildiği hafta sonlarında da yürütülmesinin zorunlu olduğu aşikârdır.

Uygulamada bahse konu kurs merkezlerinde hafta içi ve olağan mesai saatleri içinde görev yapan öğretmen dışı personelin hafta sonlarında da göreve çağrıldığı bilinmektedir.

Öte yandan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme’nin “Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” bölümünün, “Kurs merkezlerinde görev yapan diğer personel” başlıklı 23. maddesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan kurs merkezlerinde görev yapan yönetici ve öğretmenler hariç olmak üzere normal çalışma saatleri dışında bu merkezlerde kurs süresince fiilen çalışan memurlara, bu çalışmaları karşılığında ayda 50 saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin iki katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir” hükmü yer almaktadır. Ancak bu hususta illerde farklı uygulamalar yapıldığı, Bakanlık genelgesi ya da yazısı gelmediği sürece toplu sözleşme hükmü gereği ödeme yapmaktan imtina edildiği gibi şikâyetler sendikamıza iletilmiştir.

Bu nedenle, Bakanlıktan, takviye kurslarındaki memur ve hizmetlilerin görevlendirilme usul ve esaslarını düzenleyecek ve bu suretle farklı uygulamalara ve adaletsiz işlemlere son verecek genel bir yazının illere gönderilmesini, bu çalışmaların fazla çalışma kapsamında toplu sözleşme hükmüne göre ücretlendirilmesi gerektiğinin illere hatırlatılmasını istedik. 

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.