Talip Geylan: ABD Kendi Tarihine Baksın, Türk Milleti Asildir Soykırım Yapmaz!

Talip Geylan: ABD Kendi Tarihine Baksın, Türk Milleti Asildir Soykırım Yapmaz!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 1915 olaylarının yıl dönümüyle ilgili yaptığı açıklamada sözde "soykırım" ifadelerine karşı çok sert tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 1915 olaylarının yıl dönümüyle ilgili yaptığı  açıklamada sözde "soykırım" ifadelerine karşı  çok sert tepki gösterdi.

Bilinen tarih boyunca cihana hükmeden, onlarca devlet ve imparatorluk kurmuş olan ve tarihin hiçbir döneminde soykırım ve sömürgeyle ismi anılmamış Türk milletine karşı kusulan  iftiraların yok hükmünde olduğunu söyleyen Genel Başkan, "Tertemiz tarihimizin şerefi bize, ekseriyetiyle müsebbibi olduğunuz zulüm tarihinin utancı da sadece size değil torunlarınıza dahi yeter!" dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

 "Ermeni Tehciri, isyan ve katliamlarla Türk milletini arkadan vuran hainlere karşı devletimizin aldığı en mutedil tedbirdir. Kahraman ve mübarek ecdadımızı minnetle anıyoruz.

Kızılderili katliamı üzerine kurulmuş olan devletlerinin kısa tarihi boyunca Japonya’dan Vietnam’a, Afganistan’dan Irak ve Suriye’ye kadar Dünyanın dört bir yanında dökülen masum kanlarının kirini elinde bulunduranların hezeyanları tarihi gerçekleri değiştiremez.

Bilinen tarih boyunca cihana hükmeden, onlarca devlet ve imparatorluk kurmuş olan ve tarihin hiçbir döneminde soykırım ve sömürgeyle ismi anılmamış Türk milletine karşı kustuğunuz iftiralarınızın hükmü yoktur!

Tertemiz tarihimizin şerefi bize, ekseriyetiyle müsebbibi olduğunuz zulüm tarihinin utancı da sadece size değil torunlarınıza dahi yeter!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.