Talip Geylan: Amasız, Şüphesiz Devletimizin Yanındayız

Talip Geylan: Amasız, Şüphesiz Devletimizin Yanındayız

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengütürk Tv’de “Söz Hakkı” programına katılarak, önemli açıklamalar yaptı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengütürk Tv’de “Söz Hakkı” programına katılarak, önemli açıklamalar yaptı.

100 yıl önce bölgemiz tanzim edilirken, devletimiz o dönemi toprak kaybederek kapattı.  100 yıl sonra bölge yeniden tanzim ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kez toprak kaybetmemenin mücadelesini veriyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; acılı ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dileyen Geylan, bu operasyona şüphesiz, amasız destek verdiklerini kaydetti.  100 yıl önce ara verilen hesabın yeniden masaya yatırıldığına dikkat çeken Geylan şunları söyledi: “Bütün şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyorum. Devletimiz bugünlerde bir beka mücadelesi veriyor, sınırlarımızın güvenliği için yoğun bir çaba gösteriyor. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak terörle mücadelede amasız, şüphesiz devletimizin yanındayız. Bu operasyonların son terörist kalmayıncaya kadar devam etmesini istiyoruz. Tabi şunu da iyi görmek lazım: 100 yıl önce ara verilen hesap tekrar masaya yatırılıyor. Bilindiği gibi 100 yıl önce bölgemiz tanzim edilirken, devletimiz o dönemi toprak kaybederek kapattı.  100 yıl sonra bölge yeniden tanzim ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kez toprak kaybetmemenin mücadelesini veriyor.  Gerek daha önceki Fırat Kalkanı operasyonu gerekse şu anda yürütülen Zeytin Dalı operasyonu doğrudan Türkiye’nin bekası ile ilgilidir. Şunu da çok iyi biliyoruz ki; devletimiz bu tedbirleri almamış olsa idi, biz bu saldırılara kendi topraklarımız içinde maruz kalacaktık. Dolayısıyla bunun şuurunda olmamız ve halkımızın hadiseye bu yönüyle bakarak, devletimizin yanında saf tutması lazım. Çok cılız da olsa operasyona yönelik eleştiriler kamuoyuna yansıyor, bunu doğru bulmuyoruz.  Gün siyasal tartışmaların günü değil, gün devletimizin yanında saf tutma günüdür. Allah ordumuza güç versin. Sadece Afrin’in değil, öncelikli olarak Menbiç de dahil olmak üzere Fırat’ın batısındaki terör unsurlarının temizlenmesi, güney sınırlarımızın güvenlik altına alınması gerekmektedir. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Kızılay’da Güven Park’ta Zeytin Dalı Operasyonu’na destek olmak ve şehitlerimizi anmak için bir toplantı yaptık.  Bu toplantımıza halkımız da destek verdi. Tüm milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Medyaya da çağrıda bulunan Geylan, “Şehit haberlerinin geldiği bugünlerde medyadan da hassasiyet bekliyoruz. Ateş sadece düştüğü yeri yakmamalıdır. Ben inanıyorum ki, halkımız şehitlerimizin acısını yüreğinde hissediyor. Dolayısıyla basın yayın kuruluşlarının halkımızın bu hislerine tercüman olmasını bekliyoruz. Bu acılı günlerde yapılan yayınlara biraz daha hassasiyet gösterilmesi uygun olacaktır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.