Talip Geylan: Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Türk Asrı Olacaktır

Talip Geylan: Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Türk Asrı Olacaktır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.

Cumhuriyetin Gölgesi Altında Büyüyoruz.

Yaşasın En Kıymetli Müjdemiz, Daimi Sığınağımız Cumhuriyetimizin 100’üncü Yaşı!

Var olsun Cumhuriyeti İkinci Asra Taşıyan Yüce Türk Milleti!

Sınırlarını genişletmek isteyen, bu uğurda çöreklendikleri devletleri, milletleri yağmalayan, sömüren, zulmeden açgözlü devletlere karşı Türk milleti tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleyle başkaldırdı.

Kutlu vatanımızın adeta her karışında bin türlü desise sergilenirken, boynumuza işgal ve ihanet zinciri geçirilirken dahi Türk’ü hiçbir güç vazgeçiremezdi. Çünkü; Türk milletinin yaşama amacı, vatan ülküsüydü. Türk milleti kendi geleceğini tayin etme kararlılığına sahipti.

Yok olma tehdidini bertaraf etmek için ateşten gömlek giyen yüce milletimiz savaş dehası, zekâsı kılıç gibi keskin, liderlik kabiliyeti sınırları aşan, menkıbevi kişiliğe ve derin tarihi öngörüye sahip, millet sevdalısı Mustafa Kemal komutasında paha biçilemez bir kurtuluş mücadelesine atıldı. Zira esaretin müphem bir geleceğe gark olacağının idrakindeydiler. Hem ülke bütünlüğümüze musallat olanlara hem de dış güçlerin taşeronluğunu yapanlara, onarılamayacak ihanetlere kucak açanlara tahayyül edemeyecekleri bir karşılık veren milletimiz, muazzam bir zafer elde etti.

Kurtuluş zaferinin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetle taçlandırılması ise emperyal emellerin ilelebet toprağa gömülmesini sağlayarak, Türk milletinin müreffeh yarınlara, muasır hedeflere ulaşmasının yapı taşı oldu.

Cumhuriyet;

19 Mayıs’tır. Amasya ve Havza Genelgeleri, Erzurum ve Sivas Kongreleridir. TBMM’nin açılmasıdır. I. ve II. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muhaberesi, Büyük Taarruzdur. İzmir’in kurtuluşudur. Lozan’dır.

Cumhuriyet;

Atatürk ilke ve inkılaplarıdır. Misak-ı Millidir. İktisat ve Maarif Kongreleri ile kalkınma ve modernleşme hamleleridir.

Cumhuriyet;

Atatürk’tür.

Cumhuriyet bir yönetim şekli ya da rejim değişikliğinin yanı sıra; eşitliği, bağımsızlığı, temel hak ve özgürlükleri, yeniliği, akılcılığı, insanı esas alan ve milli hasletlerle örülü yaşam biçimidir.

10. yılından 100. yılına uzanan Cumhuriyetimiz, Türk milletinin yakasına taktığı olağanüstü şeref nişanesidir. Bilimin kılavuzluğunda, hukukun üstünlüğünün esas alındığı, hakların öncelendiği Cumhuriyetimiz, cihan değerimizdir.

100 yıllık cevherimiz ne fırtınalardan etkilenir, ne pusulardan, ne de kara propagandalardan… Çünkü hür ve müstakil yaşamak için ödediğimiz bedelleri her daim hatırda tutarak, her türlü ahval ve şerait içinde dahi vazifemizin, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmak olduğuna ant içtik.

Aziz şehitlerimizin kanıyla çizilen topraklarımız üzerinde ışıldayan Cumhuriyetimiz zannedilenden çok daha güçlüdür, dirençlidir, diridir. Bu bilinçle Cumhuriyetin gölgesi altında büyüyor, Cumhuriyetin var ettiği özgürlüğe, çoğulcu demokrasiye, milli egemenliğe sımsıkı sarılıyoruz.

Cumhuriyet değerlerini kuşanan bizler de tıpkı Büyük Atatürk gibi CUMHURİYET YANDAŞIYIZ.

Şanlı mazimizin kudretinden ilham alan, kurtuluş mücadelesini mıh gibi aklında tutan, Cumhuriyet ilkelerini özümsemiş asil, erdemli Türk milleti; Cumhuriyetimize layık olmak ve ideallerimizi daha yükseğe taşımak için tökezlemeden, yorulmadan gösterilen hedeflere hiç durmadan yürümeye devam edecektir.

Cumhuriyetin 100. yılını ellerimiz yorulmadan alkışlarken; hala Cumhuriyet değerleri ile kavgalı olan hatta Cumhuriyeti yıkmaya yönelik komplolar geliştiren, Atamızı itibarsızlaştırmaya çalışan birtakım mahfiller varlığını sürdürmektedir. Aslında bu ehl-i nifakların hazımsızlık duyduğu husus; Türk milletinin bölünmez bütünlüğü ve Türk devletinin ilelebet payidar olması için verilen mücadeledir. “Türk” ve “Cumhuriyet” adı geçen her şeye alerji duyan bu kesim terör örgütlerinin ve yabancı sevicilerin de desteğini alarak, farklı kurguları gerçekleştirmeye yeltenmektedir. Oysa Cumhuriyet, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin devamıdır. Tanrı Dağlarından, Altaylara, Afrika’dan Balkanlara kadar adeta yeryüzünün dört bir köşesine adını yazdıran Türkler, köklerine öylesine bağlıdır ki, hiçbir güç, kuşatma, çökertme girişimi o kökü yerinden oynatamayacaktır.

Öte yandan Haçlı zihniyetinin, siyonist kan emicilerin acımasızca Filistin’e saldırması, kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistinlileri katletmesi, soykırıma tabi tutması ve sözde “medeni” devletlerin de olan biteni sadece seyretmesi, hatta terörist İsrail Devletine destek vermesi tüm insani duyguların kana bulandığını ortaya koymaktadır. Çocukların masum bedenlerine vahşet örtüsü örtenler, yaşamaya utandığımız görüntüler ile tüm dünyanın gözü önünde savaş ve insanlık suçu işlemekte ve ne yazık ki yargılanmamaktadır. Kalbimiz Filistin halkı ile atarken, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da bu yaşananları hafızalarımıza çıkmamacasına kazımamız, ittihad-ı millet bilinciyle hareket etmemiz, Cumhuriyetin bir asra mühür vuran kazanımlarını korumamız ve daha da geliştirmemiz hepimizin ortak ödevidir. Bu noktada devletimizin terörle mücadelesini şartsız, sualsiz destekliyor, Cumhuriyetimize kast eden son terör unsuru kurutuluncaya kadar operasyonların sürdürülmesini bekliyoruz. Bu, her şeyden önce sınırlarımızın güvenliği için alınması gereken hayati bir tedbirdir. Bölgede güçlü, etkili bir devlet istemeyen yayılmacı devletlere inat Türkiye, inisiyatif alan önemli bir aktör olmaya devam edecektir.

Daimi sığınağımız Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın sevincini, gururunu yaşarken; inanıyoruz ki ezeli değerlerimiz, Cumhuriyetin kurucu kadrolarından devraldığımız emanetimiz her daim emin ellerde yaşatılacak, Cumhuriyetin ikinci yüzyılı Türk Asrı olacaktır.

Her nesil, bugün 100. yılını kutladığımız Türk mucizesi Cumhuriyetimizi bin yıllara taşıyacak şevke, iradeye, azme sahip olacaktır. Cumhuriyet değerlerine mihmandarlık yapmak, son nefesimize kadar sahip çıkmak var oluşumuzun en önemli parçasıdır. Ekonomik, siyasi, eğitim ve sosyal alanlarda tam bağımsız olan milletimiz, milli menfaatlerinden taviz vermeyeceği gibi, kazanımlarını daha da yükseklere taşıyacaktır. Başöğretmenimiz Atatürk’ün bizlere yüklediği sorumluluk ile yüksek ve karakterli bir nesil yetiştirme arzusunda olan Türk eğitimcileri olarak beslendiğimiz Cumhuriyet değerlerini, genç nesillere aktarmaya, onları ilim ve irfanla donatmaya, yok oluştan, terkibe ulaşan yaldızlı tarihimizi anlatmaya yılmadan, usanmadan devam edeceğiz. 10. Yıl Marşı’nda da ifade edildiği gibi, Türk’üz: Cumhuriyet’in göğsümüz tunç siperi/Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri!”

Cumhuriyetimizin 100. yılını şanla, şerefle kutlarken; ikinci asra başımız dik giriyoruz. Mazimizi ötekileştirerek değil, aksine mazimize sarılarak, geleceği Cumhuriyet ışığında şekillendirmeye, milli birikimimizi aktarmaya, uluslararası alanda kabul edilen, bağımsız, ilkeli ve tanınmış bir devlet olarak yolumuza devam etmeye namzetiz.

Anayasamızda yer alan ve Cumhuriyetin temel değerlerini ihtiva eden hususların örselenmesine, Cumhuriyetin birleştirici ruhunun çözülmesine, Cumhuriyetin çığır açan, ilerici ve yenilikçi fikirlerine, Cumhuriyet geleneklerine darbe vurulmasına asla izin vermeyeceğiz!

Tarih şahit olsun ki; bizim naçiz vücutlarımız bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır.

Bu vesileyle topraklarımızı Türk yurdu yapan, çağdaş, milli, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmayan bir devlet inşa eden, en kıymetli müjdemiz Cumhuriyeti miras bırakan başta ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kurucu kadrosunun ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için sonsuzluğa korkusuzca atılan tüm aziz şehitlerimizin manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; onları minnet, rahmet ve Fatiha’larla anıyoruz.

Bayramımız kutlu olsun.

Yaşasın 100 yaşındaki Cumhuriyetimiz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.