Talip Geylan; İl-İlçe Emri ve 2017 Atamalarına Tayin Hakkı İstedi!

Talip Geylan; İl-İlçe Emri ve 2017 Atamalarına Tayin Hakkı İstedi!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2017’de atanan öğretmenlerin önemli bir kısmının güvenlik soruşturmaları geç bittiği için mazeret tayin hakkından mahrum kaldığını bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2017’de atanan öğretmenlerin önemli bir kısmının güvenlik soruşturmaları geç bittiği için mazeret tayin hakkından mahrum kaldığını bildirdi. Bakanlığın aynı dönemde atanmış öğretmenlerin tamamının mazeret tayini başvuru hakkının olması gerektiğini talep eden Genel Başkan Geylan, “İl/ilçe emri uygulaması getirilerek mazeret tayini taleplerinin karşılanması hususunda gerekli düzenlemeyi yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Öğretmenlerimizin mazeret tayini kılavuzunu yayınladı. Salgın dönemindeki sürelerin sigortalılıktan sayılması ve sağlık raporlarının son bir yıl içerisinde alınanların geçerli olması talebimizin kabul edilmiş olmasından ötürü MEB’e teşekkür ediyorum.

Ancak Temmuz 2017’de atanan öğretmenlerimizin önemli kısmı güvenlik soruşturmaları geç bittiği için başvuru hakkından mahrum kalmışlardır. 

Bakanlığın aynı dönemde atanmış meslektaşlarımızın tamamının mazeret tayini başvurularını yapmaları ve ayrıca il/ilçe emri uygulaması getirilerek mazeret tayini taleplerinin karşılanması hususunda gerekli düzenlemeyi yapmasını bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum