Talip Geylan: Memura Ek Zam İçin Daha Ne Bekleniyor?

Talip Geylan: Memura Ek Zam İçin Daha Ne Bekleniyor?

Tutmayan enflasyon tahminleri üzerinden yapılan ücret artışlarının yaşanan sorunları derinleştirdiğini bildiren Geylan, 5. Dönem Toplu Sözleşmesindeki beceriksizlik ve insafsızlığın ürünü olan 2021’in ilk altı ayı için belirlenmiş %3’lük zammın(!)...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2021 Ocak ayı enflasyonunun %1,68 olarak açıklanması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın “Açıklanan rakamlar enflasyon hedefinin uzağında olduğumuzu gösteriyor” şeklindeki  paylaşımına dikkat çekerek, bu paylaşımın  Türkiye Kamu Sen’in ek zam talebinin haklılığını teyit ettiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Tutmayan enflasyon tahminleri üzerinden yapılan ücret artışlarının yaşanan sorunları derinleştirdiğini bildiren Geylan, 5. Dönem Toplu Sözleşmesindeki beceriksizlik ve insafsızlığın ürünü olan 2021’in ilk altı ayı için belirlenmiş %3’lük zammın(!) yarısının daha yılın ilk ayında buhar olduğunu kaydetti.

Hükümetin, salgın döneminde birçok kesime yaptığı gibi, memurlar için de yeni ekonomik tedbir ve destek kararları almak durumunda olduğunu belirten Geylan, “Bu itibarla salgın döneminin getirdiği yeni ve sıkıntılı ekonomik koşullar gereğince kamu çalışanları ve emeklileri için ilave seyyanen zam bir an önce hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“2021 Ocak ayı enflasyonunun %1,68 olarak açıklanması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın yaptığı paylaşım, Türkiye Kamu Sen olarak 2021 Bütçesinin TBMM komisyonlarında görüşülmeye başlandığı andan itibaren gündeme getirdiğimiz EK ZAM talebinin haklılığı ve gerçekçiliğini bir kez daha teyid etmiştir. 

Tutmayan enflasyon tahminleri üzerinden yapılan ücret artışları sorunları derinleştirmektedir. Kaldı ki, mutfağın enflasyonu açıklanan enflasyon rakamlarının da çok üzerindedir.

Bugün görülmüştür ki, 5. Dönem Toplu Sözleşmesindeki beceriksizlik ve insafsızlığın ürünü olan 2021’in ilk altı ayı için belirlenmiş %3’lük zammın(!) yarısı daha yılın ilk ayında buhar oldu.

Hükümet, salgın döneminde birçok kesime yaptığı gibi, memurlar için de yeni ekonomik tedbir ve destek kararları almak durumundadır.

Bu itibarla salgın döneminin getirdiği yeni ve sıkıntılı ekonomik koşullar gereğince kamu çalışanları ve emeklileri için ilave seyyanen zam bir an önce hayata geçirilmelidir.

Memur ve emeklinin bekleyecek takati kalmamıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.