Talip Geylan, Öğretmene Rotasyon Açıklamalarına "Fantezi" Dedi!

Talip Geylan, Öğretmene Rotasyon Açıklamalarına "Fantezi" Dedi!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “öğretmene rotasyon” söylemleri üzerinden oluşan tartışmalar hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “öğretmene rotasyon” söylemleri üzerinden oluşan tartışmalar hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Rotasyonun temel gerekçesinin “Makam ve işletme körlüğü” oluşması olduğunu kaydeden Geylan, ancak öğretmenlerinher yıl farklı öğrenci/veli kitlesiyle muhatap olmalarından dolayı böyle bir durumun asla sözkonusu olmadığını söyledi.

Öğretmenlere rotasyon uygulanmasının yeni bir huzursuzluk yaratacak fanteziden öteye gitmeyeceğini kaydeden Genel Başkan, “Milli Eğitim Bakanlığı’dan beklentimiz, öğretmenlerimizi huzursuz edecek gereksiz tartışmalara meydan vermeden, başta ekonomik sorunlarını çözmek olmak üzere, meslektaşlarımızın motivasyonunu artıracak ve çalışma huzurunu tesis edecek tedbirlere yoğunlaşmasıdır.”dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Bugünlerde yine “ÖĞRETMENE ROTASYON” söylemleri haber sitelerinde tartıştırılır oldu! Sanki, eğitim kamuoyunun tepkisinin ölçülmesi ve alıştırılması hedefleniyor. Rotasyon konusu, yıllar önce gündeme getirilmiş ve dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından da “Amaca hizmet etmeyeceği” itirafıyla uygulamaya konulmamıştı. Aklın yolu da buydu zaten. O zaman da söylemiştik yine aynı iddiadayız: Rotasyonun temel gerekçesi “Makam ve işletme körlüğü” oluşmasıdır. Ancak öğretmenlerimizin her yıl farklı öğrenci/veli kitlesiyle muhatap olmalarından dolayı böyle bir durum asla sözkonusu değildir. Hal böyleyken, öğretmenlere rotasyon uygulanması yeni bir huzursuzluk yaratacak bir fanteziden öteye gitmeyecektir! Bu itibarla Milli Eğitim Bakanlığı’dan beklentimiz, öğretmenlerimizi huzursuz edecek gereksiz tartışmalara meydan vermeden, başta ekonomik sorunlarını çözmek olmak üzere, meslektaşlarımızın motivasyonunu artıracak ve çalışma huzurunu tesis edecek tedbirlere yoğunlaşmasıdır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum