Talip Geylan: Siyaset Yapmaktan Eğitime Vakit Bulamayanlar Var

Talip Geylan: Siyaset Yapmaktan Eğitime Vakit Bulamayanlar Var

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bakan Yılmaz'ın MEB Bürokratlarına ve İl Müdürlerine yapmış olduğu "Siyaset" Uyarısına destek verdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bakan Yılmaz'ın MEB Bürokratlarına ve İl Müdürlerine yapmış olduğu "Siyaset" Uyarısına destek verdi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Mersin'de MEB Bürokratları ve 81 İl Müdürü'ne hitaben  ”Millî Eğitim Bakanlığında benim dışımda hiç kimsenin siyaset yapma hakkı yok. Herkes ayrılıp siyaset yapabilir ama bu kamu görevinde olduğunuz sürece siyaset yapmanız kesinlikle doğru değil.” açıklaması ses getirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bakan Yılmaz'ın bu açıklamasına tam destek verdi. Ancak Geylan yapmış olduğu açıklamada Bakan Yılmaz'a bazı uyarılarda da bulundu: "MEB’in çoğu kademesindeki bürokratlarının, il, ilçe ve okul yöneticilerinin önemli bir kısmının siyaset yapmaktan eğitime ayıracak vakit bulamadıklarını ya da siyasetin veya sendika görünümlü çetelerin güdümünde yuvarlandıklarını idrak edeceksiniz" dedi.

İşte Genel Başkan Geylan'ın açıklamaları:

1)ME Bakanı İsmet Yılmaz ”Millî Eğitim Bakanlığında benim dışımda hiç kimsenin siyaset yapma hakkı yok. Herkes ayrılıp siyaset yapabilir ama bu kamu görevinde olduğunuz sürece siyaset yapmanız kesinlikle doğru değil.” demiş. Doğru söylemiş. Ancak gerçekte durum böyle mi peki?+

2)Sayın Bakan, şöyle bir kafanızı kaldırıp Ankara’dan başlayarak Anadolu’yu bir izleyebilseniz, farkına varacaksınız ki; en tepesinde oturduğunuz kurumun yöneticilerinin (özellikle taşra teşkilatınızda) siyaset konusunda sizi suya götürüp susuz getirdiğini göreceksiniz+

3)MEB’in çoğu kademesindeki bürokratlarının, il, ilçe ve okul yöneticilerinin önemli bir kısmının siyaset yapmaktan eğitime ayıracak vakit bulamadıklarını ya da siyasetin veya sendika görünümlü çetelerin güdümünde yuvarlandıklarını idrak edeceksiniz.+

4)Sayın İsmet Yılmaz; Sayın Cumhurbaşkanı’nın defaaten yaptığı açıklamalarıyla eğitimde bir başarısızlık durumu vurgulanmıştır. İşte bu durumun faturasını PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ tezgahı ile öğretmene kesecek kadar kıvrak siyasi zekaya sahip bir kadroyla çalışıyorsunuz.

Turkiyeegitim.com 

 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.