Talip Geylan: Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınsın

Talip Geylan: Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınsın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenler için 4+2 yıl çakılı çalışmanın yerine 3+1 şeklinde esneme yapılacağının konuşulmakta olduğunu belirterek...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenler için 4+2 yıl çakılı çalışmanın yerine 3+1 şeklinde esneme yapılacağının konuşulmakta olduğunu belirterek, Türk Eğitim-Sen’in talebinin sözleşmeliliğin kökten kaldırılıp, tüm öğretmenlerin KADROLU istihdam edilmesi olduğunu belirtti.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sözleşmeli öğretmen istihdamı hayata geçirildiği andan itibaren yargı sürecini başlattık. Bazı sendikalar ise ne 2016 KHK’sıyla getirilen uygulamayı ne de önceki yıllarda uygulanan sözleşmeli istihdam modelini yargıya taşımadan ‘Dostlar alışverişte görsün’ misali sözde tavır koydular.

Bugünlerde sözleşmeli öğretmenler için 4+2 yıl çakılı çalışmanın yerine 3+1 şeklinde esneme yapılacağı konuşulmakta. Bu, pek tabii ki nispeten bir rahatlama sağlayacak gibi görünebilir. Ancak aslolan, sözleşmeliliğin kökten kaldırılıp, tüm öğretmenlerin KADROLU istihdam edilmesidir

TES olarak sözleşmeli öğretmen istihdamını asla kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyor, öğretmenlerin kadrolu-sözleşmeli diye tasnif edilmesinin mesleğin itibarını rencide ettiğini düşünüyoruz. Bir kez daha kararlılıkla haykırıyoruz: SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINSIN!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.