Talip Geylan'dan CİMER Tepkisi: Eziyet Haline Geldi!

Talip Geylan'dan CİMER Tepkisi: Eziyet Haline Geldi!

Genel Başkanımız Talip Geylan, bir kısım velilerin mesnetsiz, gerçeği olmayan gerekçelerle öğretmenlerin CİMER'e şikayet edilmesine tepki gösterdi.

CİMER başvurularına dair yeni bir düzenleme yapılmasının elzem olduğunu kaydeden Genel Başkan Geylan, ” Devletin kamu hizmeti, kimi vatandaşların istismarına yol açmamalıdır. Kamu yöneticileri, aynı zamanda memuru korumakla mükellef olduğunu unutmamalıdır.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Vatandaşımızın kamu hizmetlerindeki talep ve şikayetleri için hizmete sunulmuş olan CİMER uygulaması, artık, özellikle öğretmenlerimiz için bir eziyet haline gelmiştir.

Bir kısım velilerin mesnetsiz, gerçekliği olmayan ve hatta egolarını tatmin için yaptıkları başvuruları üzerine dahi öğretmenlerimizden savunma istenmesi, inceleme başlatılması gelinen noktada mesleğin itibarını rencide eden bir sonuca neden olmaktadır.

CİMER başvurularına dair yeni bir düzenleme yapılması elzemdir. Dayanağı olmayan, saçma sapan gerekçelerle yapılan, hatta iftiraya ulaşan başvuru sahipleri hakkında mutlaka bir müeyyide uygulanmalıdır. Devletin kamu hizmeti, kimi vatandaşların istismarına yol açmamalıdır. Kamu yöneticileri, aynı zamanda memuru korumakla mükellef olduğunu unutmamalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum