Talip Geylan'dan İLKSAN Göndermesi: "Ya Benimsim Ya Kara Toprağın" Anlayışını Bırakın Artık

Talip Geylan'dan İLKSAN Göndermesi: "Ya Benimsim Ya Kara Toprağın" Anlayışını Bırakın Artık

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) 8. Dönem 5. Olağan Temsilciler Kurulu 09.04.2021 tarihinde Antalya’da yapıldı.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) 8. Dönem 5. Olağan Temsilciler Kurulu 09.04.2021 tarihinde Antalya’da yapıldı. Toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, İLKSAN Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış da katıldı.

Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları, eğitim şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından Genel Başkan bir konuşma yaptı. Geylan, mevcut İLKSAN Yönetim ve Denetleme Kuruluna, şeffaf ve adil çalışmaları, İLKSAN üyelerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde temsil etmeleri ve İLKSAN Temsilciler Kurulu Toplantısı’na katılarak, eğitim çalışanlarının alın teri ve emeğine hakkıyla sahip çıkan kurul delegelerine meslektaşları adına teşekkür etti.

1993 yılından 1996 yılına kadar kayyum marifetiyle yönetilen İLKSAN’ın  1996 yılından itibaren Türk Eğitim-Sen delegeleri tarafından yönetilmeye başlandığını ifade eden Geylan, İLKSAN’da adil, şeffaf bir yönetim anlayışı olduğuna dikkat çekti. Eğitim çalışanlarının emanetine sahip çıkan İLKSAN Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Geylan, "Bir şeyden çok eminiz; eğitim çalışanlarının alın terini haramlara bulamadık, hiç kimsenin hakkını gasp etmedik, hülle yöntemiyle İLKSAN üyelerini kandırmadık. Her zaman İLKSAN’ın feraset sahibi üyelerinin haklarını koruduk. Hatta daha güçlü bir İLKSAN için bütün eğitim çalışanlarının İLKSAN üyesi olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bağımsız adayları destekliyoruz açıklaması öğretmenlerimizin algısına hakaret değil midir?

İLKSAN İlçe Temsilcileri Seçimleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Geylan, seçimlerin salgın nedeniyle ertelenmesi konusunda malum sendikanın yarattığı bilgi kirliliğine, algı operasyonuna dikkat çekti. Bu ertelemenin İLKSAN yönetiminin mevcut görev süresini etkileyecek bir süreç olmadığını vurgulayan Geylan, “Kimse bir şey kaçırmıyor. Konuyu saptırmanıza, eğip, bükmenize gerek yok. Kuru gürültü yaparak neyi perdelemenin peşindesiniz?” diye sordu.

Genel Başkan, malum sendika için hezimetle sonuçlanan İLKSAN seçimlerini de hatırlattı. Malum Sen’in 2012 yılında girdiği seçimlerde eğitim hizmet kolunda diğer sendikaların toplamından daha fazla üyeye sahip olmasına rağmen, Türk Eğitim-Sen’in çıkardığı delege sayısının üç katından daha az sayıda delege çıkardıklarını bildiren Geylan, kendi üyelerinin dahi vicdanlarının sesini dinleyerek, Türk Eğitim-Sen’in gösterdiği adaylara oy verdiğini belirtti.

2016 yılındaki seçimlere de girmeye cesaretleri olmadığından güya seçimleri ‘boykot’ ettiklerini belirten Geylan, bugün gelinen süreçte Malum Sen’in sözde bağımsız adayları desteklediğini ancak bu adayların aslında ‘bağımsız’ olmadığını, bizatihi yetkili sendikanın kendi yöneticileri olduğunu kaydetti.

Malum Sen’in 350’nin üzerinde yöneticisini aday göstermesine rağmen bağımsız adayları desteklediğini  açıklamasının gülünç olduğunu ve öğretmenleri aldatma amacı güttüğünü kaydeden Geylan, “Bu durum öğretmenlerin algısına hakaret değil de nedir?” diye sordu.

Genel Başkan Geylan şunları kaydetti: “Yeni bir seçim sürecine girdik. Güya bağımsız adayları desteklediklerini belirtiyorlar. Türk Eğitim-Sen olarak, bu sendikanın Türkiye genelinde 10 şube başkanı, 27 şube yönetim kurulu üyesi, 58 ilçe temsilcisi, 175 ilçe yönetim kurulu üyesi, 76 işyeri temsilcisi, 9 kadın komisyonu üyesi yani toplamda 355 yöneticisinin İLKSAN İlçe Temsilcisi adayı olduğunu tespit ettik. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

İLKSAN İlçe Temsilcisi seçimleri için yöneticilerinizi aday göstereceksiniz, ama güya bağımsız adayları desteklediğinizi beyan edeceksiniz. Üstelik bu bağımsız adaylar için; yurt genelinde standart afiş, broşür ve bildiriler dağıtacaksınız, tüm teşkilatınızı sahada koşturacaksınız, il/ilçe milli eğitim müdürleri başta olmak üzere, tüm eğitim yöneticilerini baskı altına alarak “seferberliğe” süreceksiniz. Bu; isminizle, cisminizle eğitim çalışanlarının karşısına çıkacak yüzünüz olmadığı anlamına gelir. Allah’a hamdolsun ki, Türk Eğitim-Sen olarak böyle bir zilletin içerisinde hiç olmadık, bundan sonra da hiç olamayacağız.”

‘Ya benimsim ya kara toprağın’ anlayışını bırakın artık.

İLKSAN üzerinden atılan her iftiranın aslında kurumun, dolayısıyla da eğitim çalışanlarının itibarını zedelendiğini kaydeden Genel Başkan Geylan, “Güya bağımsız adaylara destek veriyorlar ama sahayı çok kirletiyorlar. Olmadık yalan, olmadık iftira ve dedikoduyla işleri yürütüyorlar. Konuya ‘Eğer biz ‘İLKSAN’ı alamıyorsak, İLKSAN batsın’ anlayışı ile yaklaşıyorlar.  Buradan o sendikanın yöneticilerine sesleniyorum: ‘Ya benimsim, ya kara toprağın’ anlayışını bırakın artık!” dedi.

Bu sendikanın bir şube başkanının, “Ayasofya’yı ibadete açtık, İstanbul Sözleşmesini çöpe attık derken bizim için artık sıra İLKSAN’a geldi. Güzel haberler devam edecek ve İLKSAN düğümü de 3 Nisan’da çözülecek inşallah” sözlerine de tepki gösteren Geylan, “Allah seni ıslah etsin! Bu nasıl doymaz bir iştahtır? Bir hedef koyuyorlar, bu hedefe ulaşmak için her şeyi kendilerine mubah görüyorlar. Bu uğurda her değeri feda ediyorlar. ‘Eğer bir şey bizim değilse, her şey yıkılsın, batsın, niye benim değilsin?’ anlayışı ile yaklaşıyorlar.” dedi.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine bu sendikanın bir yöneticisi, ‘İLKSAN’a ait Deha Otel’de sandık üyelerinin yerine yüzde 73.2 oranında Rus turistlere konaklama yaptırılması şu sözü kullanma hakkı doğurur: Meğer bunlar Türkiye değil, Rus turist sevdalısıymış’ diyor. Kişi kendinden bilir işi. Dervişin fikri ne ise zikri de odur.  Bu sözleri sarf eden bir öğretmen, bir eğitim sendikasının genel başkan yardımcısı. Şu anlayışa bakar mısınız? Allah bunları ıslah etsin.” dedi.

Sayın genel başkan, bir konuda birine kelam edecekseniz, öncelikli olarak o konu hakkında  bilgi sahibi olun.

Malum sendikanın sözde İLKSAN Raporu’na dikkat çeken Geylan, bu raporun tahminler üzerinde hazırlandığını ve İLKSAN hakkında bilgi sahibi olmadan açıklama yapıldığını vurguladı.

Geylan, “Yine aynı sendikanın genel başkanı iftiralar içeren sözde raporunda ‘Son 10 yılda İLKSAN’ın 4,6 milyar TL’lik zararı olduğu tahmin edilmektedir’ açıklamasında bulundu. Tahmin üzerine nasıl bir rapor hazırlanabilir? Oysaki bu sendikanın genel başkanı, İLKSAN’ın internet sitesine baksaydı ya da yazılı bir başvuru ile İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz’a ulaşmış olsaydı, bütün sorularının cevabına şeffaflıkla ulaşırdı. Nitekim İLKSAN bununla ilgili kapsamlı bir paylaşım yaptı.

Bu paylaşıma göre; İLKSAN son 10 yılda 169 bin üyesine yaklaşık olarak 1,5 milyar TL karşılıksız olarak sosyal yardım yapmıştır. Yine son 10 yılda İLKSAN’ın 1,5 milyar TL gelir fazlası vardır. Ve tüm bunlara ek olarak İLKSAN son 10 yılda yüzde 155,93 büyümüştür. Bunların hepsi kamuya açık bilgilerdir. Sayın genel başkan, bir konuda kelam edecekseniz, öncelikli olarak o konu hakkında bilgi sahibi olun. Aksi taktirde bilgisizliğinizle alay konusu olursunuz” dedi.

Geylan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Aynı rapora göre İLKSAN’ın Sayıştay denetiminden kaçırıldığı ifade ediliyor. 4357 sayılı kanunun 14/3 maddesi gereği İLKSAN genel bütçeden pay almak için Sayıştay denetimine tabi değildir. Dolayısıyla Sayıştay denetimine tabi olmayan bir kuruluşun Sayıştay denetiminden kaçıramazsınız.

İLKSAN’da iç ve dış denetim olmadığını söylüyorlar. Bu da külliyen yalandır. İLKSAN’ın iç denetimi Milli Eğitim Bakanı’nın önerdiği iki ve temsilciler arasından seçilen bir üyeden müteşekkil Denetim Kurulu tarafından yapılır. Bu Denetleme Kurulu üç ayda bir dönemsel ve yılda en az bir kez iç denetim yapar. Sandığın dış denetimi de 3568 Sayılı yasa kapsamında Bağımsız denetim yetkisine haiz Denetçiler tarafından aylık ve yıllık yapılır.  Dolayısıyla İLKSAN’ın denetlenmediğini nasıl iddia edebilirsiniz?” dedi.

Geylan, “Yalanlarınızla, kuru iftiralarınızla bir yere varamayacaksınız, İLKSAN’ın iradesine ipotek koyamayacaksınız. Kendi üyeleriniz bile sandıkta sizi desteklemezken, sizin sözlerinize itibar etmezken İLKSAN emin ellerde emin ellerde kalmaya devam edecektir.  Biz Türkiye sevdalısıyız. Türkiye sevdalıları seçimlerde İLKSAN’da harami düzen arzulayanların heveslerini kursaklarına tıkayacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından, İLKSAN 8.Dönem 5. Olağan Temsilciler Kurulu, gündem maddeleri doğrultusunda çalışmalar devam etmiştir.

102-062.jpg103-031.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.