Talip Geylan'dan MEB'e İlçe Emri Çağrısı! Öğretmen Odası Ses Veriyor!

Talip Geylan'dan MEB'e İlçe Emri Çağrısı! Öğretmen Odası Ses Veriyor!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mazerete bağlı atamalarda tüm kontenjanların başvuruya açılmasını ve taleplerin karşılanmasını isteyerek, özellikle 50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlere mutlaka ilçe emri hakkı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mazerete bağlı atamalarda tüm kontenjanların başvuruya açılmasını ve taleplerin karşılanmasını isteyerek, özellikle 50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlere mutlaka ilçe emri hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“Öğretmenlerimizin mazerete bağlı atamaları 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Unutulmamalıdır ki, mazeret tayin talebi KEYFİYET değil ZORUNLU bir durumdur.

Özellikle aile birliğinin sağlanması, son derece makul ve insani bir taleptir.

Meslektaşlarımızın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentisi, tüm kontenjanların başvuruya açılarak başvuru taleplerinin karşılanmasıdır. Bu anlamda, uzun yıllardır İL İÇİ TAYİN bekleyen eş durumu mağduru öğretmenlerimiz için İLÇE EMRİ uygulamasının da hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Çünkü öyle ilçelerimiz vardır ki, bir çok ilin birbirine olan mesafesinden çok daha fazla uzaklıktadır. 50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlerimize mutlaka ilçe emri hakkı verilmelidir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in ÖĞRETMEN ODALARINDAN yükselen bu haklı talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.