Talip Geylan'dan MEB'e Yönetici Mülakatlarında Şeffaflık Çağrısı

Talip Geylan'dan MEB'e Yönetici Mülakatlarında Şeffaflık Çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümlerine göre, yöneticiliğe ilk defa görevlendirme yazılı sınav ve sözlü sınav sonucuna göre yapılmakta olup, sözlü sınav sonuçları açıklanmıştır.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama;

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümlerine göre, yöneticiliğe ilk defa görevlendirme yazılı sınav ve sözlü sınav sonucuna göre yapılmakta olup, sözlü sınav sonuçları açıklanmıştır. Ancak, adayların illere göre puan sıralamaları belli değildir. Bu durum, sınava katılan adaylar nezdinde tereddütlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Adayların daha sağlıklı bilgi sahibi olmasının sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi için illere göre puan sıralamasının açıklanması gerekmektedir.

Konu¨hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Talip Geylan şöyle dedi: 

"Yönetici mülakat sonuçlarını kimi iller liste halinde yayınladı,bazıları ise kişi bilgisine açtı.Eğitim çalışanlarının takdirini toplayan bir mülakat sürecini, gereksiz şekilde tartışma konusu yapmanın neye faydası var? @tcmeb uygulama birliğini sağlamalıdır."

Türk Eğitim-Sen olarak, yöneticiliğe ilk defa görevlendirilmek üzere sözlü sınava katılan adayların illere göre puan sıralamasının kamuoyuna duyurulması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.   

İlgili yazı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.