Talip Geylan'dan Öğretmene Şiddete Tepki: MEB’i Göreve Davet Ediyoruz!

Talip Geylan'dan Öğretmene Şiddete Tepki: MEB’i Göreve Davet Ediyoruz!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstererek, vandallık boyutuna gelen bu olaylara son verilmesini istedi.

Şiddeti önleyecek etkili yasal tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri içeren düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Genel Başkan Geylan, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ‘e çağrıda bulunuyor ve öncülük yaparak TBMM nezdinde süreci başlatmasını bekliyoruz.” dedi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Neredeyse her hafta bir eğitim çalışanına yönelik şiddet haberi basına düşüyor. Geçen hafta Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıdan sonra önceki gün de Gürsu Lokman Hekim MTAL’de Müdür Yardımcısı olarak görev yapan meslektaşımız Fatih Mehmet Cengiz, kendini bilmez bir veli tarafından darp edilmiştir.

Çalışanlara karşı şiddeti önleyecek etkili yasal tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ‘e çağrıda bulunuyor ve öncülük yaparak TBMM nezdinde süreci başlatmasını bekliyoruz. Artık vandallık boyutuna gelen bu cüretkârlık ve pervasızlığa son verilmelidir.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.