Talip Geylan'dan "Önlük" Uyarısı: Öğretmenlerimizi huzursuz edecek tutum ve dayatmalardan uzak durun!

Talip Geylan'dan "Önlük" Uyarısı: Öğretmenlerimizi huzursuz edecek tutum ve dayatmalardan uzak durun!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin önlük giymesi konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Geylan, öğretmenlerin yaşadığı sorunlar ve eğitim hizmetinin kalitesini artırma gereklilikleri...

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin önlük giymesi konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Geylan, öğretmenlerin yaşadığı sorunlar ve eğitim hizmetinin kalitesini artırma gereklilikleri arasında önlük giyme meselesinin sınırlı ve önemsiz bir konu olduğunu ifade etti.

Geylan, özellikle yerel yöneticilerin "kraldan çok kralcı" bir tutum içerisine girmemesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin ekonomik sıkıntıları ve mesleki beklentileri gibi daha büyük sorunları olduğunu belirterek, bu tür sembolik konuların bu sorunların gölgesinde kalmaması gerektiğini söyledi.

Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in öğretmenlerin önlük giymesi konusunda teşvik edilmesi gerektiği yönündeki tavsiyesini önemli bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Ancak bu konuda yerel idarecilerin öğretmenleri huzursuz edecek tutum ve dayatmalardan kaçınmaları gerektiğine dikkat çekti.

Geylan, öğretmenlerin daha iyi bir çalışma ortamına sahip olabilmeleri ve mesleki taleplerinin karşılanabilmesi için kamu idaresinden adımlar beklediğini belirtti. Ayrıca öğretmenlerin ekonomik ve sosyal beklentilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ve bu tür sembolik adımların gerçek ihtiyaçların üzerini örtmemesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.