Talip Geylan'dan Sözleşmeli Öğretmenlere "Eylemli" Destek!

Talip Geylan'dan Sözleşmeli Öğretmenlere "Eylemli" Destek!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin ağustos ayında eş durumu tayin hakkı tanınması için 26 Temmuz Cuma günü Ankara’da eylem yapacağını açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin ağustos ayında eş durumu tayin hakkı tanınması için 26 Temmuz Cuma günü Ankara’da eylem yapacağını açıkladı.

Sözleşmeli öğretmenlerin eşleri, çocukları, anne, babaları ile birlikte eyleme katılacağını bildiren Geylan, Türk Eğitim-Sen’in bu eyleme destek vereceğini kaydetti.

Geylan şunları kaydetti: “3+1 düzenlemesi, 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin açıklandığı toplantıda bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından müjdelendi. Milli Eğitim Bakanlığı da Öğretmenlik Meslek Kanunu ile bunun hayata geçirileceğini ifade etti. Ancak meslek kanununu beklersek iş işten geçmiş olacaktı. Çünkü 2016 yılında atanan arkadaşlarımızın 3 yılı bu yıl doluyordu. Dolayısıyla arkadaşlarımız, bu düzenlemeden faydalanamayacaktı. Türk Eğitim-Sen olarak ‘Torba Kanuna bir madde ekleyelim ve 2016 yılında atanan sözleşmeli öğretmenlerimizin 3+1 düzenlenmesinden faydalanmasını sağlayalım’ önerisi getirdik. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve MEB bürokratları bu öneriye sahip çıktı ve Torba Kanuna bu madde eklendi.

Tabi şöyle bir durum var: 2016 yılında atanan arkadaşlarımız bir takım güvenlik soruşturmalarından dolayı ekim ayında göreve başladı. Dolayısıyla 2016 yılında göreve başlayan sözleşmeli öğretmenler 3 yılını Ekim ayında dolduracak olmalarından dolayı Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan mazeret tayinlerine başvurma hakkına sahip değiller. Türk Eğitim-Sen olarak diyoruz ki; ırmağı geçtik, derede boğulmayalım. Milli Eğitim Bakanlığı bir düzenleme yaparak, 2016 yılında KHK ile atanan ve 3 yılını dolduran arkadaşlarımıza Ağustos döneminde eş durumundan tayin hakkı versin. Sözleşmeli öğretmenlerin aileleri parçalanmış durumda. Sözleşmeli öğretmenler büyük dram yaşıyorlar. Bu taleple 26 Temmuz Cuma günü sözleşmeli öğretmenler Ankara’da buluşacak. Türk Eğitim-Sen olarak onların eylemine destek vereceğiz, seslerine ses olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.