Talip Geylan:`Yüz Yüze Eğitim 8 MART`ta Başlasın`

Talip Geylan:`Yüz Yüze Eğitim 8 MART`ta Başlasın`

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kabine Toplantısının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kabine Toplantısının ardından yüz yüze eğitim ile ilgili alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Buna göre;  düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime Türkiye genelinde başlanacağı duyuruldu. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okulöncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12'inci sınıflarda eğitim-öğretim açılacak. Düşük ve orta riskli illerde, ilave olarak ortaokullar ve liselerde dahil olmak üzere açılacak.

Hatırlanacağı gibi Genel Başkan Talip Geylan, 1 Mart öncesinde de, yüz yüze eğitime geçiş aşamasında  Milli Eğitim Bakanlığı'na uyarılarda bulunmuştu.  Genel Başkan Geylan, okulların salgınla mücadele gereklilikleri doğrultusunda hiçbir eksiğinin kalmaması ve  özellikle de eğitim çalışanlarının ivedilikle aşılanması  gerektiğini vurgulamıştı.  

Daha önce 1 Mart’ta ilkokul, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı planlamasına göre ders programları ve sınıf mevcutları hazırlanmıştı.Ancak ara sınıflar için böyle bir hazırlığın  sözkonusu olmadığını söyleyen Genel Başkan Geylan; "Merak ediyorum; okul yöneticilerimiz bu gece sabaha kadar uyumadan çalışsalar dahi haftalık ders programının ve sınıf mevcutlarının seyreltilerek grupların hazırlanması mümkün değil. Hadi insanüstü bir performansla bunu başardılar diyelim; yeni durumun, öğrencilere duyurulması ve servislerin ayarlanmasını hangi arada gerçekleştirecekler?" diye sordu.

Bu kapsamda uyarılarını bir kez daha  yineleyen Genel Başkan Geylan, okulların açık tutabilmenin ön şartının; maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere kurallara uyulmasına bağlı olduğuna dikkat çekerek açıklamasında şunları söyledi:

"-Hafta bütünlüğü ve haftalık ders programı göz önüne alınarak yeni kararların 8 Mart Pazartesi başlatılması uygun olacaktır. Çünkü daha önce 1 Mart’ta ilkokul, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı planlamasına göre ders programları ve sınıf mevcutları hazırlanmıştı.Ancak ara sınıflarımız için böyle bir hazırlık sözkonusu değildi. Merak ediyorum; okul yöneticilerimiz bu gece sabaha kadar uyumadan çalışsalar dahi haftalık ders programının ve sınıf mevcutlarının seyreltilerek grupların hazırlanması mümkün değil. Hadi insanüstü bir performansla bunu başardılar diyelim; yeni durumun, öğrencilere duyurulması ve servislerin ayarlanmasını hangi arada gerçekleştirecekler? Lütfen rahat olalım; önceden hazırlığı tamamlanmış ilkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızın dışındaki ara sınıfların 8 Mart pazartesi yüz yüze eğitime başlaması bir eksiklik olarak değerlendirilmeyecektir.

-Salgının yayılımına yönelik tedbirler kapsamında öğrencilerimizin mesafe kuralına uyabilmesi amacıyla sınıflarımız seyreltilmiş şekilde eğitime başlatılmalıdır.

-Okullarımızın salgınla mücadele gereklilikleri doğrultusunda hiçbir eksiğinin kalmaması sağlanmalı, bu doğrultuda okullarımızın ödenek sorunları giderilmelidir.

-Ayrıca ve özellikle eğitim çalışanlarının aşılanması ivedilikle hızlandırılmalıdır.

-Öte yandan başta aileler olmak üzere tüm toplumumuza da çağrım odur ki; okullarımızı açık tutabilmemizin ön şartı maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere kurallara uymamıza bağlıdır. Yani, sorumluluk hepimizin.

Yeni kararların yarın itibariyle uygulanacağını açıklayan MEB bürokratlarının dikkatine sunmak isterim:

Daha önce 1 Mart’ta ilkokul, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı planlamasına göre ders programları ve sınıf mevcutları hazırlanmıştı.

Ancak ara sınıflarımız için böyle bir hazırlık sözkonusu değildi.

Merak ediyorum; okul yöneticilerimiz bu gece sabaha kadar uyumadan çalışsalar dahi haftalık ders programının ve sınıf mevcutlarının seyreltilerek grupların hazırlanması mümkün değil. Hadi insanüstü bir performansla bunu başardılar diyelim; yeni durumun, öğrencilere duyurulması ve servislerin ayarlanmasını hangi arada gerçekleştirecekler?

Lütfen rahat olalım; önceden hazırlığı tamamlanmış ilkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızın dışındaki ara sınıfların 8 Mart pazartesi yüz yüze eğitime başlaması bir eksiklik olarak değerlendirilmeyecektir.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.