Tam gün tam yıl eğitimde ekders

Tam gün tam yıl eğitimde ekders

Hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde eğer okulda tam gün tam yıl eğitimi yapılmıyorsa tam gün tam yıldan alınan ücret müdür ve müdür başyardımcılarına ödenmez.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Ders niteliğinde yönetim görevi” başlıklı 10. maddesinde “1) İlgili mevzuat hükümleri ile tespit edilen inceleme, araştırma, planlama, programlama, yönetim, denetim, eğitim ve öğretim gibi görevlerinden;
 
c) Azınlık okullarında görevli olanlar dâhil her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarından;
 
1) Tam gün tam yıl eğitim yapılan okul ve kurum müdür ve müdür başyardımcılarının, bu eğitimin fiilen yapıldığı süre ile sınırlı olmak üzere, haftada 30 saati ders niteliğinde yönetim görevi sayılır ve fiilen görev yapma karşılığında ek ders ücreti ödenir.” hükümleri bulunmaktadır.
 
Bu hükümlere göre tam gün tam yıl eğiğin fiilen yapıldığı zamanlarda yani ek dersle ilgili esasların 4. Maddesi “k) Tam gün tam yıl eğitim: Meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarının fizikî kapasitelerinden azamî derecede yararlanılması amacıyla hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere 07.00-24.00 saatleri arasında fiilen yapılan eğitim ve öğretimi ifade eder.“ hükümlerine göre hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde eğer okulda tam gün tam yıl eğitimi yapılmıyorsa tam gün tam yıldan alınan ücret müdür ve müdür başyardımcılarına ödenmez.
 
Ahmet KANDEMİR
 
Memurlar.net öğretmenler bölüm sorumlusu
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum