Taşeron başvurusu ne zaman? Nereye yapılacak?

Taşeron başvurusu ne zaman? Nereye yapılacak?

Başvuru ne zaman? Kamu, belediye ve il özel idareleri gibi mahalli idarelerde çalışan taşeron işçiler 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde başvuru yapacak. Bu tarihten önce herhangi bir başvuru yok. Nereye yapılacak?

Başvuru ne zaman?

Kamu, belediye ve il özel idareleri gibi mahalli idarelerde çalışan taşeron işçiler 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde başvuru yapacak. Bu tarihten önce herhangi bir başvuru yok.

Nereye yapılacak?

2 Ocak’ta itibaren işçilerin geçiş yapacakları idarelerce başvuruların alınmasına başlanacak. Başvuru taşeron şirkete değil, istihdam edilecek (kadrosuna geçilecek) kurumlara yapılacak.

Kaç gün sürecek?

Başvuru ve kadroya geçiş sürecine ilişkin uygulamayı anlatan usul ve esaslar bu hafta içinde yayınlanacak. Geçiş süreci 2 Ocak 2018’den itibaren 90 gün içinde tamamlanacak.

Hangi tarihe bakılacak?

Taşeron işçilerin 4 Aralık 2017 tarihinde düzenleme kapsamında çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek. Sonra kurumlar sınav sürecini başlatacak. İşlem bittikten sonra kadroya geçiş tamamlanacak.

Taşeron şirkete Belge Verilmeyecek

Mevcut şirkete evrak verilecek mi?

İşçiler, şu anda çalıştıkları taşeron şirketlere herhangi bir evrak ya da feragat belgesi, sözleşme feshi gibibelge vermeyecek. Böyle bir uygulama KHK’da yer almıyor.

Devlete dava açanların durumu ne olacak?

Daha önce kadroya geçiş için dava açılmış veya icra takibi başlatılanlar dava ve takipten feragat ettiklerine ilişkin bir sözleşme imzalayarak kadroya geçecek.

Kadroya geçilecek olan kamu kurumu ile bir sözleşme yapılacak. Bu sözleşme, işçilerin herhangi bir hak kaybına neden olmayacak.

Sözleşme kimle yapılacak?

Sözleşme, kamu idaresiyle işçi arasında yapılacak. Yani taşeron şirketle herhangi bir sözleşme yapılması söz konusu değil. Taşeron şirketle sözleşme imzalanmadığı için işçinin hakkı yanmayacak.

Kıdem tazminatları ne olacak?

Toplam çalışma süresine göre hak edilen kıdem tazminatı ile izin süreleri gibi haklar aynen korunacak.
 

HASTANELERDEKİ İŞÇİLER

4 Aralık’tan sonra işten çıkarılanlar ne olacak?

4 Aralık’ta çalışıyor olduğu halde daha sonra SGK’ya işten ayrılış bildirgesi verilen taşeron işçiler de kadroya alınacak.

4 Aralık 2017 tarihinde doğum, hastalık nedeniyle raporlu veya askerlik nedeniyle sözleşmesi askıda olanlar, askerliğin sona erdiği tarihten itibaren 10 gün içinde kurumlarına başvuruda bulunacak.

? Hastanelerdeki işçilere kadro var mı?

Şehir hastaneleri dolayısıyla daha önce kapatılan hastanelerde çalışan taşeron işçileri de kadro hakkından yararlanacak. Bu işçiler, ihtiyaç duyulan kurumlarda istihdam edilecek. 160 bin kişi bundan yararlanacak.

KİT’lerdekiler kadro alacak mı?

50 bin Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) personeli ise kapsam dışında bırakıldı. Ancak bu 58 kurumdaki işçilerin de kadroya alınması konusunda başta Türk-İş olmak üzere talepleri mevcut. 

Kaynak : SGK Rehberi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.