Taşerona kadroda son durum

Taşerona kadroda son durum

Taşerona kadro için yüzlerce işçi, geçen pazar günü yayınlanan 696 sayılı KHK ile resmi olarak kadroya geçtiler. Peki taşeron kadro başvurusu nasıl yapılır? Taşeron kadro başvurusu ne zaman başlayacak? İşte tüm ayrıntıları aktarıyoruz

Taşeron işçilerin kadroya geçmesi için artık son günler. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 696 sayılı KHK ile resmen yürürlüğe girdi ve yaklaşık 1 milyon taşeron işçi kadrolu pozisyona geçmek için gün saymaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yayınladığı yazılı açıklamada taşeron işçilerin kadrolu pozisyona geçmesi için yapacakları başvuru hakkında bilgi verildi. İşte taşerona kadroda son gelişmeler.

PTT PERSONELİ KADROYA GEÇECEK Mİ?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT'ye alınacak bin 750 personele yönelik düzenleme yaptıklarını belirterek, "İnşallah 10 gün içinde işlerine başlamış olacaklar." dedi.

Bakan Arslan, 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Arslan, PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin son durumun sorulması üzerine, anonim şirket olarak iş ve işlemlerini yürüten PTT'nin, son Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre çalıştırdığı elemanları kadroya geçirmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bu yıl PTT'nin bin 750 kişiyi işe almak üzere mülakata çağırdığını ve işe başlamaları adına davette bulunduğunu anımsatan Arslan, "Güvenlik soruşturmaları devam ederken Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı çerçevesinde onları başlatamadık ancak bir düzenleme yapıldı. İnşallah 10 gün içinde işlerine başlamış olacaklar." diye konuştu.

TAŞERON KADRO BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1 milyon taşeron işçi, yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadrolu pozisyonda çalışmaya başlayacak. Yayınlanan KHK sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, taşeron işçilerin kadro başvurularının nasıl yapacağını ve başvuruların ne zaman başlayacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayınladığı yazılı açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi;

"Alt işveren işçisi kardeşlerimize yönelik düzenlemenin de yer aldığı Kanun Hükmünde Kararname'nin yayınlanmasının ardından, geçiş sürecinin doğru bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile alt işveren işçilerimizin kamuda istihdamı için yapılan düzenleme, 2 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olup, hem merkezi yönetim hem de belediye ve il özel idareleri gibi mahalli idarelerde alt işveren işçilerimizin istihdam edilmek üzerebaşvuruları 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktır. Bu tarihten önce herhangi bir başvuruda bulunulması gerekmemektedir.

2- Başvuru ve kadroya geçiş sürecine ilişkin uygulamayı anlatan usul ve esaslar bu hafta içinde yayınlanacak ve geçiş süreci 2 Ocak 2018'den itibaren 90 gün içinde sonuçlandırılacaktır.

3- 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçilerimizin geçiş yapacakları idarelerce başvuruların alınmasına başlanacaktır.

4- Alt işveren işçilerimiz 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde, çalıştıkları ALT İŞVEREN ŞİRKETLERE DEĞİL, istihdam edilecekleri KURUMLARA BAŞVURACAKLARDIR.

5- Başvuruda bulunan alt işveren işçilerimizin bilgileri, başvurdukları idarelerce elektronik ortama aktarılacaktır.

6- İşçilerimizin 4 Aralık 2017 tarihinde düzenleme kapsamında bir ihalede çalışıp çalışmadığı ilgili kurumlar nezdinde kontrol edilerek, çalıştıkları idarelerce sınav süreci başlatılacaktır. Bu işlemlerin ardından işçilerimiz çalıştıkları kurumda istihdam edileceklerdir.

7- ALT İŞVEREN İŞÇİLERİMİZİN, ÇALIŞTIKLARI ALT İŞVEREN ŞİRKETLERİNE HERHANGİ BİR EVRAK YA DA FERAGAT BELGESİ VERMESİ GEREKMEMEKTEDİR. BÖYLE BİR UYGULAMA KHK'DA YER ALMAMAKTADIR.

8- 90 günlük sürecin sonunda, işçilerimizin kadroya geçişi sırasında, kendilerinden kadroya geçişe ilişkin açtıkları dava veya icra takibi varsa, bu dava veya takiplerden feragat ettiklerine ilişkin bir belge ve sulh sözleşmesi, ÇALIŞTIKLARI İDARELERCE talep edilecektir.

9- İşçilerimiz, kamuda istihdam edildikleri için, kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları İDARE İLE sulh sözleşmesi yapacaklardır. Bu sözleşme, işçilerimiz açısından herhangi bir HAK KAYBINA SEBEP OLMAYACAKTIR.

10- Sulh sözleşmeleri idare ile yapılacak olup, BU DURUM ALT İŞVEREN ŞİRKETLERİNE KARŞI İŞÇİNİN HAKLARINDAN VAZGEÇMESİ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR. Alt işveren şirketleri sulhe taraf olmayıp, bundan yararlanamazlar.

11- Alt işveren işçilerimizin, bu kapsamda çalıştıkları hizmet süreleri, İş Kanunu hükümleri çerçevesinde idareler tarafından ileride ödenecek kıdem tazminatına esas toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında dikkate alınacaktır.

12- Bu prosedür, çalışanların kamuda kadroya geçişlerinde geçmişte de işletilmiş genel bir uygulama olup, yeni bir düzenleme değildir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.