TBMM'de yeni dönem başladı

TBMM'de yeni dönem başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapıyor

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın açılış konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapıyor.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

"Meclis'imizin ilk başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere rahmetle anıyorum. Bin yıldır bu coğrafyada milletimizin bekası uğruna gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize yüce mevladan rahmet diliyorum.

16 nisan halk oylaması yönetim sistemimizi değiştirdiğimiz bir büyük reformun, devrimin adıdır. Siyaset mühendisliği hesaplarının ürünü olarak değil, tamamen tarihimizin akışı içinde halkımızın rızasıyla gelişen sürecin aşamalarını hep birlikte yaşadık.

Önce tek partili, ardından çok partili rejimleri denedik. Maalesef ne yaparsak yapalım darbelere, vesayetlere, krizlere engel olamadık. Bu arayışlar son dönemde de sürmüştür. Özellikle 2007 yılında yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi, artık yeni bir reformu kaçınılmaz hale getirmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.