TDK Uyumlu Güncel Türkçe Sözlük: nedirara.com

TDK Uyumlu Güncel Türkçe Sözlük: nedirara.com

Türk Dil Kurumu (TDK Sözlük) kelimeleri ve anlamlarının yer aldığı "nedir ara" internet sitesi, kullanışlı ve teknolojik yenilikleri ile dikkat çekiyor.

2019 yılında yayın hayatına başlayan "nedirara.com", bilgi bankası ve Türkçe sözlük olarak hizmet vermektedir. Türk Dil Kurumu sözlüğünün kaynak olarak alındığı ve ulusal bir bilgi kaynağı hedefi ile hizmet veren bu site, ekleme veya düzenleme yapmanız açısından sizlere e-mail ve sosyal medya hesapları üzerinden iletişim imkanı sunmaktadır.

TDK Sözlüğünde bilindiği gibi, sıfatlar, atasözleri, deyimler, birleşik kelimeler, zarflar gibi ayrılmış bölümler bulunmuyor. İncelediğimiz sözlükte ise, bu ve bunun gibi birçok farklı kategori listelenmiştir. Ayrıca arzu ettiğiniz bu kategoriler içerisindeki sözcükleri de kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz.

"nedirara.com" adlı site içeriğinde; Türkçe'de kullanılan yüz bin kelime, atasözü, deyim bulunuyor. İçeriklerin içinde arama yapmak istiyorsanız, sitenin ana sayfasında yer alan, "... ile başlayan, içinde geçen" şeklinde arama yapılabiliyor. TDK'dan farklı olarak harf sayısına göre sözcükler, Yabancı dilden Türkçe'ye geçmiş kelimeler de harf sırasına göre listelenerek öğrencilere kolaylık sunulmuş.

"nedirara.com" Kategorileri Nelerdir?

Kullanımı kolay olması, mobil uyumlu tasarımı, gece modu gibi özellikleri ile kullanıcılarına iyi bir deneyim sunan sözlükte, 3 farklı kategori yer almaktadır. Bu kategoriler şunlardır;

1- Yabancı kökenli kelimeler: Bu kategoride yabancı kökenli olarak dilimizde yer edinen kelimelerin, Türkçe olarak ne anlama geldiği hakkında bilgi alabilirsiniz.

İngilizce Kökenli Kelimeler

İtalyanca Kökenli Kelimeler

Arapça Kökenli Kelimeler

Fransızca Kökenli Kelimeler

Rumca Kökenli Kelimeler

Rusça Kökenli Kelimeler

Farsça Kökenli Kelimeler

Almanca Kökenli Kelimeler

2- Harflere göre kelimeler: Bu kategoride dilimizde harf sayısına göre yer alan kelimeler ve bu kelimelerin anlamları hakkında bilgi alabilirsiniz.

4 harfli kelimeler

5 harfli kelimeler

6 harfli kelimeler

7 harfli kelimeler

8 harfli kelimeler

9 harfli kelimeler

10 harfli kelimeler

11 harfli kelimeler

12 harfli kelimeler

13 harfli kelimeler

14 harfli kelimeler

15 harfli kelimeler

16 harfli kelimeler

17 harfli kelimeler

3- Diğer: Bu kategoride ise kelime türleri, atasözleri ve deyimler ayrıca terimler hakkında ayrıntılı bir bilgi alabilirsiniz.

Türkçedeki Kısaltmalar Listesi

Türkçedeki Zıt Anlamlı Kelimeler

Türkçedeki Sıfatlar

Türkçedeki Zarflar

Atasözleri ve Deyimler

Birleşik Kelimeler

Bilişim Terimleri

Kimya Terimleri

Sağlık Terimleri

Sizlere bu 3 farklı kategoride yüz binlerce sözcük ve kelime bulma imkanı sunan "nedirara.com", her geçen gün kendini biraz daha geliştirerek kullanıcılarına hizmet vermeye devam etmektedir. Bu eşsiz sözlük, oldukça sade, temiz ve kullanışlı bir ara yüze sahiptir. Rahatlıkla arama yapabileceğiniz ve kullanabileceğiniz nedir ara, kafa karıştırmadan aradığınızı bulmanıza olanak sağlamaktadır.

Mobil uyumlu olması ile akıllı cep telefonlarınız üzerinden de giriş sağlayabileceğiniz "nedirara.com", gece ve gündüz olmak üzere 2 farklı moda sahiptir. Eğer site ışığı gözlerimi çok yordu diyorsanız gece modunu kullanabilir, ışık az göremiyorum derseniz de gündüz moduna geçiş yapabilirsiniz. Bu modlar arasında değişim yapmak istiyorsanız, site sağ alt kısmında yer alan butona tıklamanız yeterlidir. Nedir ara Türkçe sözlüğün, Türk Dil Kurumu kelimeleri ve anlamlarının bulunduğu (TDK Sözlük) için Alternatif olup olamayacağını ise zaman gösterecektir.

Advertorial

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.