TEOG sınavı için geri sayım başladı

TEOG sınavı için geri sayım başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavları 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günü yapılacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem ortak sınavları, bu hafta sonu gerçekleşecek. Sınav tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde olacak. Her bir dersin sınavı, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Ankara saati ile 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başlayacak.

Birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30'ar dakika olacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55'er dakika, dinlenme süresi ise 15'er dakika verilecek.

Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere 4 kitapçık verilecek. Her bir ders sınavı için salonlara 20'şer öğrenci yerleştirecek, öğrenciler sıralara tek tek oturtulacak.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Sınavlarda ilk 20 dakikada öğrencilerin salonu terk etmelerine izin verilmeyecek.

Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak.

Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak. Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak.

Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.