TEOG sonuçları açıklanıyor...

TEOG sonuçları açıklanıyor...

'TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?" veya "TEOG sonuçları açıklandı mı?" diye merak eden öğrenciler için MEB'den açıklama geldi. TEOG sonuçları bu akşam saat 20.00'de açıklanacak.

Bu yıl 1 milyon 287 bin öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları bugün belli oluyor. MEB'in internet sayfası www.meb.gov.tr adresinden saat 20.00 civarında açıklanması beklenen puanlar, öğrencilerin TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri girilerek öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından daha önce yapılan açıklamada, sonuçların 2 Ocak Cuma günü ilan edilebileceği duyurulmuştu. Ancak, daha sonra TEOG birinci dönem ortak sınavlarında çıkan iki soruya açılan üç dava nedeniyle bu tarih, mahkeme kararının çıkmasının beklendiği 9 Ocak'a ertelenmişti. TEOG ile iyi bir liseye girmek için yarışan yaklaşık 1 milyon 287 bin öğrencinin gözü mahkemeden çıkacak karardaydı. Hürriyet'in MEB yetkililerinden edindiği bilgiye göre sonuçlar bu akşam saat 20.00 civarında açıklanacak.

TEOG kapsamında birinci dönem ortak sınavları 26-27 Kasım'da, bu sınavlara giremeyenler için uygulanan mazeret yazılıları ise 13-14 Aralık'ta yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.