TEOG yerleştirme sonuçları yarın açıklanıyor

TEOG yerleştirme sonuçları yarın açıklanıyor

TEOG yerleştirme sonuçları yarın açıklanacak. 25 tercihinden birine yerleşemeyen öğrenci açık liseye otomatikman kaydedilmiş olacak. Boş kontenjanlara nakiller ise 17 Ağustos'ta başlayacak

Liselere geçişte bu yıl ikinci kez uygulanacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG)yerleştirme sonuçları yarın açıklanacak ve ardından da 3 kez gerçekleştirilecek nakil dönemi başlayacak. İşte TEOG yerleştirmeleri, özel okullara kayıtlar ve nakille ilgili sorularınızın yanıtları:

YERLEŞEMEYEN AÇIK LİSEYE: Tercih listesindeki 25 okula yerleşemeyen öğrenciler otomatikman açık liseye kaydedilmiş olacak.

3 KEZ NAKİL DÖNEMİ OLACAK: 14 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen, devletten özele geçmek isteyen ve açık liseye kaydedilenler 3 kez yapılacak nakillere katılacak. İlk dönem başvuruları 17-21 Ağustos, ikincisi 24-28 Ağustos ve sonuncusu da 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında alınacak.

3 TERCİH HAKKI: Her nakilde öğrenciden 3 tercih alınacak. Ancak isterseniz ilk verdiğiniz 3 tercihi 3 dönem için de kullanabileceksiniz. İl ve ilçe ile okul türü sınırlaması olmayacak.

TABAN PUAN YOK: Yerleştirmeler, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak, taban puan aranmayacak.

SON BİR ŞANS DAHA: 3 kez yapılan nakillerde de açık lisede kalan öğrenciler için 7-10 Eylül tarihleri arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarınca son bir kez nakil uygulanacak.

ÖZEL OKULA KAYIT: 10 Temmuz'dan sonra öğrenci kaydedemeyen yabancı özel liselerin içinde yer aldığı özel okullarda da boş kontenjan için yeni kayıt dönemi 17 Ağustos'ta başlayacak. Puanınız okulların açıkladığı puanları tutarsa kayıt yaptırabileceksiniz.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.