Terör örgütü PKK/YPG'den 20 ihlal: 1 asker şehit oldu

Terör örgütü PKK/YPG'den 20 ihlal: 1 asker şehit oldu

Tel Abyad'da gerçekleştirilen keşif ve gözetleme görevi sırasında PKK/YPG'li teröristlerin açtığı ateş sonucu bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Güvenli bölge mutabakatına rağmen PKK/YPG'li teröristler 20 taciz/ihlal gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ,"Tel Abyad bölgesinde 20 Ekim 2019 tarihinde keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır." denildi. 

"PKK/YPG'li teröristlerce 20 taciz/ihlal gerçekleştirildi"

Meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılığın verildiğinin belirtildiği açıklamada, "ABD ile 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan Güvenli Bölge Mutabakatına rağmen PKK/YPG'li teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada şöyle denildi: 

"Mutabakata aykırı tüm bu eylemlere rağmen dün çoğu ambulanstan oluşan 39 araçlık bir konvoyun Resulay’na emniyetle giriş ve çıkışı sağlanmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesi gerçekleşmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

Kaynak: TRT Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.