TES Ankara 3 No'lu Şube'den Öğretmenler Günü Programı

TES Ankara 3 No'lu Şube'den Öğretmenler Günü Programı

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Ankara 3 No’lu Şube’nin Gölbaşı’nda düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katıldı. Programda Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şube Başkanları...

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Ankara 3 No’lu Şube’nin Gölbaşı’nda düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katıldı. Programda Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ertekin Engin, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şube Başkanları, Gölbaşı ve Polatlı belediye başkan yardımcıları ve üyelerimiz de katıldı.

15-016.jpg

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, 24 Kasım’ın Millet Mektepleri'nin açıldığı ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen unvanı verildiği tarih olduğuna dikkat çekerek, “Başta Başöğretmenimiz Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.” dedi.

24 Kasım’ın gerçekten çok önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Akkaş, öğretmenlerimizin eli öpülesi insanlar olduğunu söyledi. 24 Kasım’da öğretmenlerimize övgülerde bulunulduğunu, öğretmenlerin yere göğe sığdırılamadığını, ‘öğretmen olmazsa eğitim olmaz’ denildiğini belirten Akkaş, buna karşın öğretmenlerin toplumda ciddi bir itibar kaybı olduğunu ifade eden Akkaş, öğretmenlere kaybettikleri itibarının geri kazandırılmasını istedi.

Genel Sekreter Musa Akkaş şunları kaydetti: “Bakınız Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demiştir. Ulu Önder Atatürk de, öğretmenlerin değerini, ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakâr ve saygıdeğer insanlarıdır’ şeklinde ifade etmiştir.

17-003.jpg

Elbette bu ülkeye hizmet eden tüm kamu çalışanları büyük bir görev ifa ediyorlar. Ama kamu çalışanları arasında özellikle öğretmenler çok kutsal bir görev ifa ediyorlar. Dolayısıyla öğretmenlerimizi hak ettikleri konuma ulaştırmamız gerekmektedir.

Eğitimi önemsiyoruz. Çünkü bir milletin istiklali hiç şüphesiz eğitim ve öğretim ile mümkündür. Ulu Önder Atatürk de, ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’ demiştir. Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Öğretmenlerimiz çok kıymetlidir.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın hakları için mücadele ediyoruz. Eğitimcilerimizin sorunlarını her platformda gündeme getiriyoruz. Ancak ne yazık ki MEB eğitim politikalarıyla duvara toslamıştır. Başarısız bir bakanlık anlayışı ile karşı karşıyayız. Oysa biz bu ülkede huzur istiyoruz, ayrıştırılmadan, kamplara bölünmeden bir yönetim anlayışının ortaya konulmasını istiyoruz. Öğretmenlerin itibarının geri kazandırıldığı günleri görmek istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.