TES'den Özür Grubu Mağdurlarına Destek

TES'den Özür Grubu Mağdurlarına Destek

ÖZÜR GRUBU MAĞDURLARINA DESTEK VERDİK

Özür grubu mağdurları, eşleri ve çocukları ile Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Şubat ayında özür grubu ataması isteyen öğretmenlerin eylemine, Türk Eğitim-Sen olarak destek verdik.

Bakanlık önünde “Şubat’ta eş özrü istiyoruz”, “Eşleri biraraya getir, verimi artır”, “Esma Dinçer, sen de bir annesin. Bize sahip çık”, “Online evlilik istemiyoruz”, “Dinçer adaletsizliği değil, Hz. Ömer adaleti istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi.

Özür grubu tayini bekleyen öğretmenler, kendilerinden fedakârlık bekleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslendi ve şunları söyledi: “ Bütün olumsuz şartlara göğüs gererek görev yapan öğretmenlerimizden özrü bulunmasına rağmen daha fazla fedakârlık beklemek ne kadar doğru ve adildir? Belirtmek isteriz ki, eşinin yanında kalan, çocuğunun hasta olduğunu duyan ve aralarında binlerce kilometre olan öğretmen bir anne ya da babanın çaresizliği ve buna rağmen vazifesinin başında kalması onların fedakârlık yaptığının en açık göstergesi değil midir? Bakana soruyoruz: Bizim çocuklarımız çocuk değil mi?” Özür grubu mağdurları, Şubat ayında kapsamlı bir öğretmen ataması yapılmasını ve il, ilçe emrinin geri getirilmesini istedi.

Eylemde Türk Eğitim-Sen Ankara Şubeleri adına açıklama yapan Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Veli Keskin de şunları kaydetti: “MEB’de özür grubu atamaları büyük bir kaosa dönüşmüştür. Becayiş, eş özrünün bulunduğu yerdeki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine geçici olmak üzere memur olarak atama, kısmen atama, 29 ile özür durumundan dolayı ek atama ve alan değişikliği bu dönemin eseridir. Alan değişikliği, tam bir komediye dönüşmüştür. Öğretmenlerin birçoğu eşlerine, çocuklarına, eğitimlerini sürdürdükleri yere atanmak için istemeye istemeye alan değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu kargaşayı eğitim çalışanlarına yaşatanlar vebal altındadır.”

Özür grubu atamalarını yılda iki defadan, yılda bir defaya düşüren Milli Eğitim Bakanlığı’na nasıl güveneceklerini soran Keskin, Şubat ayında özür grubu ataması yapılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından özür grubu mağdurları, alyanslarını bakanlık korkuluklarına astı. Temsili evlilik cüzdanlarını da yakan öğretmenler, yaşadıkları sıkıntıların son bulmasını istedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum