THY ve MEB’e çağrı

THY ve MEB’e çağrı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım yaklaştıkça eğitimciler ve öğretmenler hatırlanmaya başlandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım yaklaştıkça eğitimciler ve öğretmenler hatırlanmaya başlandı. Çeşitli kurum ve kuruluşlar öğretmenlere jest yapmak için indirimler ve kampanyalar düzenliyorlar. Akademisyenlere, hakimlere, savcılara, vb. ek zam yapılırken akla gelmeyen ve 2 yıldır ders ücretlerine 1 kuruş zam yapılmayan  fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz için ise  24 Kasım’ın bir anlamı kalmadı.

Çünkü her yıl 24 Kasım geldiğinde vaat edilenler ve yetkililerin ağzından çıkan öğretmenin öneminin anlatıldığı o güzel cümleler sadece sözde kalıyor ve günler öylece geçip gidiyor.

Yukarıda dediğimiz gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar 24 Kasım nedeniyle kampanyalar düzenliyorlar. Bunların en anlamsızı ise THY tarafından yapılan indirim kampanyası. Yapılan açıklamalara göre 24 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında öğretmenlere %25 indirim yapılacakmış. Tarihe iyi bakın; 24 Kasım-14 Aralık. Zaten öğretmenlerimiz de böyle bir fırsatı bekliyordu. Okullarda iş-güç olmadığı için, hazır THY’de indirim yaptığından, uçağa binerek tatile, gezmeye, ziyarete, vb. gideceklerdir. Öğrenciler de öğretmenler olmadığından  biraz kafa dinlerler. Ne gerek var ki okula gelmeye.

Bu indirim kampanyasını akıl eden THY yetkilisini merak ediyorum. Ya okula hiç gitmedi ya da onu okutan öğretmenler her yıl 24 Kasım da uçağa binip gezmeye, tatile gittiğinden onlara destek olmak istedi.

Bu durumda THY yetkilisinin aklına gelmemiş olması normal. Peki MEB’den bir yetkili çıkıp ta; “sayın THY yetkilileri, 24 Kasım-14 Aralık arası  eğitim-öğretim döneminin tam ortası, TEOG sınavları, yazılı ve sözlü değerlendirmelerin yapıldığı en hareketli dönemdir. Bu dönemde öğretmenlerimiz okullarında, işlerinde güçlerindedirler. En yakın tatil dönemi Şubat ayındadır. İndirim yapacaksanız Şubat tatilini ya da yaz tatilini kapsayan bir indirim yapın da öğretmenlerimiz faydalansın” demiyor mu? Demek ki demiyor.

Buradan hem THY, hem de MEB yetkililerine önerimiz; 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında öğretmenlerimiz için indirim yapmanın bir anlamı olmadığından, öğretmenler için indirim yapılacaksa bütün yılı kapsayan bir indirim yapılmasıdır.

Turkiyeegitim.com olarak bütün eğitimci ve öğretmenlerimizin öğretmenler gününü şimdiden kutluyoruz. Ayrıca öğretmenlerimizin;  MEB yetkililerine, diğer kurum ve kuruluşların yetkililerine öğretmenler günü için iletmek istedikleri mesajlar varsa, bize gönderdikleri takdirde mesajların yerine ulaşmasını sağlayacağımızı şimdiden belirtiyoruz.

Turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum