Trafik sigortası % 500 arttı

Trafik sigortası % 500 arttı

Batman'da zorunlu trafik sigortasına yüzde 500 zam, Batman'da, sigorta şirketleri bu yıl zorunlu trafik sigorta ücretlerine yüzde 500 dolayında zam yaptı.

HABERE göre, geçen yıl 700 TL zorunlu trafik sigortası ödeyen taksicilere bu sene 5.000 TL'lik poliçeler gönderildi.

Taksiciler, bunun haksızlık olduğunu belirterek "Eğer bu zulüm yöneticilerin dikkatini çekmezse, ciddi eylemler yapacağız" uyarısında bulundular.

Araç sahipleri de, Türkiye'de en pahalı trafik sigortalarının Batman'da uygulandığını belirterek "Aynı model ve aynı standartlardaki araçlar başka illerde 700-800 TL civarında trafik sigortası kapsamında iken, bu rakam Batman'da 4000-5000 TL arasında gidip geliyor. Bu apaçık haksızlıktır ve bariz bir zulümdür" dediler.

"CİDDİ EYLEMLER YAPACAĞIZ"
Batman'da taksicilik yapan esnaflar, fahiş sigorta poliçeleri yüzünden iflasın eşiğine geldi. Batman Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Evren Yıldız, bu haksızlığın devam etmesi halinde ciddi eylemler yapacaklarını belirtti. Taksici esnafının zararla çalıştığını ve sadece zorunlu trafik sigorta ücretlerinin kendileri için 4-5 aylık ciro olduğunu belirterek "Batmanda taksicilik olayı henüz gelişmedi. İnsanlar taksiye binmiyor. Arkadaşlarımız zaten para kazanma aşamasına gelmemişler. Bir taksici esnafı 4-5 bin TL trafik sigortası ödeyecek durumda değil ve bu haksızlık giderilmediği taktirde ses getirecek eylemler yağacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.