TSK az önce açıkladı: PYD ve DAEŞ vuruldu!

TSK az önce açıkladı: PYD ve DAEŞ vuruldu!

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 70. gününde DEAŞ'ın 120, PYD/PKK'nın ise 2 hedefi ateş altına alındı. 12 ÖSO askeri ise yaralandı.

Suriye'de 70 gündür sürdürülen harekatta DAEŞ'in 120, PKK/PYD'nin ise 2 hedefi ateş altına alınarak, etkisizleştirildi.

4 el yapımı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Mare ve Rai sektörlerinde; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu ile Shudud, Ablah, Eş Şuayb ve Şadır meskun mahallerinin geri alınması maksadıyla başlatılan taarruzda, DEAŞ TÖ'nün güçlü direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 12 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. 

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 170 meskun mahalde yaklaşık 1350 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 120 DEAŞ hedefine ve 2 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve 1379 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.