TÜBİTAK'ta 50 kişinin daha görevden alınacağı iddiası

TÜBİTAK'ta 50 kişinin daha görevden alınacağı iddiası

Bürokraside hizmet temizliği sürerken, Mali Piyasalar Üst Kurulu yeniden masaya yatırıldı

Hükümet, devleti saran paralel yapıyla mücadele kapsamında ekonomide de yeniden yapılanmaya gidiyor. Ekonomi'den Çalışma Bakanlığı'na kadar birçok bakanlıkta görevden almalar dün de sürdü. Mali Piyasalar Üst Kurulu oluşturulması seçeneği de yeniden masaya geliyor.

AMAÇ KOORDİNASYON

İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, BDDK, TMSF'nin bu kurul çatısı altında, bağımsızlığını da koruyarak faaliyetlerini sürdürmesi öngörülüyor. Böylece, bu kritik kurumlarda cemaate hizmet eden kadroların ayıklanması hedefleniyor. Paralel yapı ile mücadele kapsamında 5 kişinin görevden alındığı TÜBİTAK'ta kapsamlı bir görev değişikliğine gidiliyor.

Kripto telefonların teknik casusluk yöntemi kullanılarak dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından ilgili birimlerde 50 kişinin görevden alınacağı öğrenildi. Ekonomi yönetimi, üç yıl önce kurulan Finansal İstikrar Komitesi'nin yapısını güçlendirme kararının ardından Mali Piyasalar Üst Kurulu oluşturulması konusunu da gündeme aldı.

BABACAN: GÜNDEMİMİZDE BİRLEŞME YOK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BDDK ile SPK'nın birleştirilmesinin gündemlerinde bulunmadığını ifade etti. Babacan, "Şu an değil, ileriye doğru da bu konu gündemimizde yok. Her ikisi de güvendiğimiz, dünya çapında kredibilitesi olan kurumlar" dedi.

Hazal ATEŞ

 Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.