TÜBİTAK’ta şok istifalar!

TÜBİTAK’ta şok istifalar!

TÜBİTAK’ta şok istifalar!

TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK BİLGEM'de istifa şoku yaşandı. Gebze Yenigün’ün haberine göre MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ve BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na istifalarını sundu. Kılıçaslan ve Mantar'ın istifalar ise bakanlık tarafından kabul edildi.

İBRAHİM KILIÇASLAN KİMDİR?1968 yılında Kocaeli’nde doğan Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1990 yılında lisans, 1993 yılında yüksek lisans programından mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden 1997 yılında Doktora eğitimini bitirdi. Yüksel lisans tezini Pakistan da Shakarganj şeker fabrikasında, Doktora tezini Münih Teknik Üniversitesinde hazırladı. 2000 yılında Doçent ünvanını aldı. 2002- 2004 yılları arasında Almanya da Ruhr Üniversitesinde Post-Doktorat olarak çalıştı. 2006 yılında Profesörlüğe atandı. 1990-1993 yılları arasında makine taahhüt şirketlerinde çalıştı. 1993-2014 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde 12 yıl bölüm başkanı, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyelikleri ve 7 yıl Senato üyeliği görevinde bulundu. Kılıçaslan, 2014 tarihinden bu yana Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. 1968 yılında Kocaeli’nde doğan Kılıçaslan, evli ve 3 çocuk babası.HACI ALİ MANTAR KİMDİR?

Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1998 yılında doktorasını ise 2003 yılında ABD College of Engineering and Computer science, Syracuse University’de tamamlayan Mantar, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanlığı görevine ilave olarak Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini de yürütüyordu.

BİLGEM NEDİR?

BİLGEM’in temel faaliyetlerini Araştırma-Geliştirme, Test ve Değerlendirme, Prototip Üretimi ve Eğitim oluşturmaktadır. Merkezimiz ileri elektronik, bilişim teknolojileri, kriptoloji, siber güvenlik, yazılım teknolojileri, bilgi güvenliği, elektronik harp ve telekomünikasyon alanlarında bugüne kadar yüzlerce başarılı projeye imza atan enstitülere sahiptir. Bu enstitüler şu şekildedir: Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Bilişim Teknolojileri Enstitüsü (BTE), İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN), Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE) ve Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE).

MAM NEDİR?

1972 yılında kurulan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), çalışmalarını Kocaeli’de “TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi”nde sürdürmektedir. Bilim ve teknoloji üreten, dünya lideri bir merkez olmayı hedefi ve uygulamalı araştırma yaparak sürdürülebilir, yenilikçi, bilimsel ve teknolojik çözümler üretmeyi görevi olarak benimseyen merkezin bünyesinde, her biri geniş yetkinlik alanına sahip Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü, Gıda Enstitüsü, Kimyasal Teknoloji Enstitüsü, Malzeme Enstitüsü ile Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır."

KAYNAK: GEBZE YENİGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.