Tunç Soyer: İhraç edilen öğretmenleri zabıta olarak alacağız

Tunç Soyer: İhraç edilen öğretmenleri zabıta olarak alacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FETÖ ve PKK ile ilişkileri nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten atılan öğretmenleri işe alma vaadinde bulundu. Soyer'in aldığı bu karar büyük tepki topladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Tunç Soyer, İzmir Kitap Fuarı'nda 'Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?' konulu söyleşiye katıldı.

Zabıtaların genellikle uzman çavuşlardan oluştuğunu ifade eden Soyer, ''Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak''dedi.

Demokrasiyi dijitalleştirmeye mecbur olduklarını kaydeden Soyer, şöyle konuştu: "Demokrasiyi teknolojiyle dijitalleştirerek kentin sokaklarına, yukarı mahallerine, arka sokaklarına ulaştırmak zorundayız. Demokrasi, üretim kadar odaklanacağımız alan olacak. Bu konuda çok somut birkaç hedefimiz var. Belediyenin bütçesi cep telefonu taşıyan ve aplikasyonu yükleyen herkesin cebinde olacak. Belediyenin harcamaları, ihaleleri, kazananı ve buna benzer her şey vatandaşın cebinde olacak. Rotamız demokrasi ve üretim olacak."

Soyer, FETÖ veya diğer örgütlerle irtibatlı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen öğretmenlerin nasıl istihdam edileceği, şartların ne olacağı konusunda detay vermedi.

İZMİR'DE 3 BİN 150 ÖĞRETMEN İHRAÇ EDİLDİ

Türkiye'de demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016'da FETÖ'cü hainler tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal ilan edildi. Bu süreçte, terör örgütleriyle bağlantısı olduğu belirlenen çeşitli kamu kuruluşlarındaki kişiler KHK'lar ile ihraç edildi. İhraç edilenler arasında sadece FETÖ ile iltisaklılar değil, PKK, DHKPC gibi terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilenler de yer aldı. İzmir'de bu süreçte 3 bin 150 öğretmenin KHK ile meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Soyer, şimdi terör örgütü bağlantısı nedeniyle ihraç edilen bu kişileri belediyede çalıştırmak istiyor.

İHRAÇ EDİLENLER HANGİ YOLLARA BAŞVURABİLİYOR

Hali hazırdaki sistemde, ihraç edilenler önce OHAL Komisyonuna başvurmaktadır. OHAL Komisyonu, göreve dönüş talebine ret cevabı verirse ilgililer, bu kez idari yargıda dava açmaktadır. Bir belediye başkanının kendini yargı organı yerine koyarak bu şekilde bir açıklama yapmasının anlaşılır bir tarafı bulunmamaktadır.

Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum