Türk Dünyasında Eğitim Alanında İş Birliği Sürüyor
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile Kırgızistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Salamat Boyenov çevrim içi görüşme gerçekleştirdi. Haziran ayında Kırgızistan’da yapılacak UAESEB toplantısı öncesi eğitim alanında iş birliği..
Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan ile Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Salamat Boyenov çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıya UAESEB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kocakaplan da katıldı.
Haziran Ayında Kritik Toplantı
Görüşmede, haziran ayında Kırgızistan’da yapılması planlanan UAESEB Temsilciler Kurulu Toplantısı öncesinde Türk dünyasında eğitim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Talip Geylan, 8. Olağan Genel Kurul’un birlik ve beraberlik içinde tamamlandığını belirterek, UAESEB üyesi kuruluş temsilcilerinin de kongreye katıldığını ifade etti. Haziran ayında düzenlenmesi planlanan toplantının, Türk dünyasında eğitim alanında ortak projelerin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Tebrik ve İş Birliği Mesajı
Salamat Boyenov ise Talip Geylan’ı yeniden genel başkanlığa seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek, haziran ayında Kırgızistan’da yapılacak toplantı için memnuniyetlerini dile getirdi.
Toplantıda ayrıca:
Türk dünyasında eğitim politikalarına katkı sunacak iş birlikleri
Sendikal dayanışmanın güçlendirilmesi
Ortak eğitim projeleri geliştirilmesi
Eğitim çalışanlarının mesleki hak ve menfaatlerinin artırılması
başlıkları ele alındı.
Türk Dünyasında Ortak Hedef
Görüşmede, Türk dünyasında eğitim çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sunacak somut adımların atılması gerektiği vurgulandı. Ortak projelerle eğitim alanında daha güçlü bir iş birliği zemini oluşturulması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.