Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Kastamonu, Sinop ve Samsun Ziyareti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Kastamonu, Sinop ve Samsun Ziyareti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarımız Selahattin Dolgun ve Orhan Kütük 16-17-18.10.2023 tarihlerinde sırasıyla Kastamonu, Sinop ve Samsun’da bir dizi temaslarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarımız Selahattin Dolgun ve Orhan Kütük 16-17-18.10.2023 tarihlerinde sırasıyla Kastamonu, Sinop ve Samsun’da bir dizi temaslarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen heyeti ilk olarak, 17.10.2023 tarihinde Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Gümüş’ü makamında ziyaret etti.

Daha sonra Dolgun, Kütük ve Kastamonu şube yönetimi ile birlikte Vali Aydın Arslan Ortaokulu’nda eğitim çalışanlarını ziyaret ederek, güncel konular hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Heyet Kastamonu ziyaretleri kapsamında, Kastamonu Şube istişare toplantısına da katıldı.

Aynı gün Dolgun ve Kütük, Kastamonu Taşköprü Alatarla Ortaokulu’nda eğitim çalışanları ile bir araya geldi.

Dolgun ve Kütük, 18.10.2023 Çarşamba Günü Sinop’a geçerek, Sinop il Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Ardından Genel Başkan Yardımcılarımız, Sinop Şubemizin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Ziyaretlerin son günün de Genel Başkan Yardımcılarımız Dolgun ve Kütük, Vezirköprü Kaymakamı Sayın Özgür Kaya’yı ziyaret etti. Ardından Türk Eğitim-Sen Genel Merkez heyeti Samsun 2 No’lu Şubemizin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Dolgun: Lanet olsun zulüm yapanlara. İsrail ve destekçisi ABD’yi şiddetle kınıyorum.

İstişare toplantılarında yaptığı konuşmada sözlerine, terörist devlet İsrail’in Gazze’deki masumlara yaptığı soykırımı kınayarak başlayan Dolgun; “Çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak… Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliam ve soykırımı durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun zulüm yapanlara. Allah büyük… Zulüm elbet helak olacak!” diye konuştu.

Dolgun: 15 Mayıs 2024’e kadar durmadan yorulmadan çalışıp yetkili sendika olacağız.

Ziyaretlerde yol arkadaşlığı yapan, hazırlıklarda emeği geçen tüm eğitim çalışanlarına teşekkür eden Dolgun, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen hiçbir denge hesabı gütmeden her koşulda çalışanın yanında saf tutmaktadır.15 Mayıs 2024’e kadar durmadan yorulmadan çalışıp yetkili sendika olacağız.” dedi.

Gerçek başarının emek, yürek ve kararlılık istediğine dikkat çeken Dolgun, “Sağlam temellere atılmış sendikal mücadele başarılı olur, hedefe ulaşır sonuç alır. Türk Eğitim-Sen maraton koşucusu gibidir. Yorulmadan, bıkmadan koşmaya devam eder. Sendikamızın teşkilat yöneticileri, üyemiz olsun olmasın haksızlığa uğrayan, mağduriyet yaşayan eğitim çalışanlarının her daim yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir. Bizim kaygımız sendikal bir kaygı değildir. Eğitim çalışanlarının mutlu huzurlu çalışması, hak ettiğini almasıdır. Anayasamızın ilk 4 maddesiyle sorunu olmayan her bir eğitim çalışanı arkadaşımızı sendikamıza üye olmaya, kutlu yürüyüşümüze destek vermeye davet ediyorum. Eğitim çalışanları, sorunların çözümü, hakkın alınması, adaletin sağlanması, liyakatin önemsenmesi için Türk Eğitim-Sen’i ve Türkiye Kamu-Sen’i yetkili kılmalıdır.” dedi.

Dolgun: 24 Kasım’ı Asla Pas Geçmeyeceğiz

24 Kasım’ın Devletimizin kurucusu aziz ATATÜRK’e BAŞÖĞRETMENLİK unvanının verildiği tarih olduğunu kaydeden Dolgun, Türk Eğitim-Sen’in her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü işte bu şuur ve gururla kutladığını söyledi. Dolgun: “Her zaman olduğu gibi Öğretmenler Günü’nde de meslektaşlarımızın beklentilerine, taleplerine, sorunlarına değineceğiz ve gündeme getireceğiz; öğretmenlerimizin yaşadıklarına duyarsız kalanlara da en açık şekilde tepkimizi ortaya koyacağız. Bu amaçla da Türk Eğitim-Sen olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde kanun teklifi hazırladık. Şubelerimiz aracılığıyla kanun teklifimizi de içeren mektubu bütün illerde, o ilin milletvekiline göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kütük: Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Kutlu Olsun.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı’nın Türk milletine kutlu olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, “29 Ekim 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması 20. Yüzyılın en önemli hadiselerinden biridir. 100 yıl önce Cumhuriyet’i kuranlar, zoru başaran, imkânsızı zorlayan” kahramanlardı! 21.yüzyılı Türk asrı kılacak olan da bizleriz. Bu kapsamda Türk Eğitim-Sen olarak, tüm illerimizde 27 Ekim tarihinde eş zamanlı etkinlikler düzenleyeceğiz. 500 bin kokart hazırladık. Tüm üyelerimiz Cumhuriyetin 100. Yılı için hazırladığımız yaka kokartlıyla işyerlerine gidecek.” dedi.

Kütük: Öğretmenlerimiz emin olsun ki; sendikamız, öğretmenlerin muhatap olduğu tüm mevzuat ve süreçler için mücadele etmeye devam ediyor.

Öğretmenlerin yıllardır büyük bir umutla beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ne yazık ki beklentileri ve ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak kaldığını yineleyen Kütük, bilhassa, 5 yılını dolduran öğretmenlere uzman 10 yılını dolduran öğretmenlere Başöğretmen ünvanı verilmesi talebinin görmezden gelinmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Öğretmen Meslek Kanunu, başta kariyer basamaklarında sınav şartı olmak üzere öğretmenlerimizin yararına olmayan hususların sendikamız tarafından yargıya taşındığını da hatırlatan Kütük, “Öğretmenlerimiz emin olsun ki; sendikamız, öğretmenlerin muhatap olduğu tüm mevzuat ve süreçlerin kanunda yer alması için mücadele etmeye devam edecektir.” dedi.

Kütük: Bizim beklentimiz tüm siyasi partilerin bu kanun teklifine dört elle sarılması ve sahip çıkmasıdır.

Son zamanlarda giderek artan eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına da değinen Kütük, “Hatırlanacağı gibi 2019 yılında şiddetin önlenmesi için kanun teklifi hazırladık ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettik. Bizim beklentimiz tüm siyasi partilerin bu kanun teklifine dört elle sarılması ve teklife sahip çıkmasıdır. Çünkü eğitim çalışanlarını yasal koruma altına alabilir, bunun yanında kaybettikleri itibarlarını geri kazandırabilirsek şiddet sorunun da önüne geçebiliriz.” diye konuştu.

Kütük: 3600 Ek Gösterge Sözünü Unutmadık.

1.Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağı sözünün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kütük; “Türk Eğitim-Sen olarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in ek göstergeye yönelik verdiği sözleri unutmuyor ve unutturmamak için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyuyoruz.” dedi.

Kütük: Ehliyet ve Liyakate Dayalı Bir Atama Sistemi ihdas Edilmelidir.

Türk Eğitim-Sen’in mülakat ile öğretmen alımına karşı olduğunu söyleyen Kütük, öğretmen istihdamının sadece kadrolu ve KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması gerektiğini bildirdi. Kütük, “Mülakat uygulaması ivedilikle uygulamadan kaldırılmalıdır. Çünkü mülakat ile hak, hukuk, adalet sağlanamaz. Ehliyet ve liyakate dayanan bir atama sistemi ihdas edilmelidir.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.