Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Trakya Bölge Toplantıları

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Trakya Bölge Toplantıları

Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 05-07.03.2024 tarihleri arasında Teşkilat Buluşmaları toplantıları kapsamında; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’de Şubelerimizin düzenlediği toplantılara katılarak...

Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 05-07.03.2024 tarihleri arasında Teşkilat Buluşmaları toplantıları kapsamında; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’de Şubelerimizin düzenlediği toplantılara katılarak, okul/kurum ziyaretlerinde bulundular.

Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun Toplantı programlarına katılmak üzere gidiş yolunda Kocaeli’nde şube yöneticilerimizle buluştu. Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı ve şube yönetimi ile birlikte Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen’i ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla sohbet ettiler.

İkinci durakları Edirne olan Genel Merkez Yöneticilerimiz, Edirne Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda; Edirne Şube Başkanı Mustafa Kaplan ve şube yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda üyemiz hazır bulundu.

Temaslar kapsamında Tekirdağ’a geçen Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, Muratlı İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği toplantıya katıldı.

Aynı gün Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve eğitim çalışanlarını ziyaret etti. Daha sonra Dolgun, Tekirdağ Şube Toplantısına katıldı. Coşku ve heyecanın yaşandığı toplantıda, Şube Başkanı Cavit Kartal, şube yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üyemiz hazır bulundu.

Trakya Bölge Toplantıları kapsamında Kırklareli’nde temaslarda bulunan Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı da Kırklareli Şube Başkanı Enver Erden ve şube yönetim kurulu üyeleri ile Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat’ı ziyaret etti. Aynı gün Urfalı, Babaeski Mimar Sinan İlkokulu’nu ziyaret ederek, eğitim çalışanları ile sohbet etti.

Urfalı, Lüleburgaz İlçe Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, sendikal çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Lüleburgaz Emrullah Efendi Ortaokulu ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret eden Urfalı, öğretmen ve eğitim çalışanlarının istek ve taleplerini dinledi.

Kırklareli temasları kapsamında Urfalı, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’u ziyaret etti.

Kırklareli heyeti ile birlikte Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emrullah Tören’i de ziyaret eden Genel Sekreter Urfalı, çalışmalarında başarılar diledi.

Urfalı, Kırklareli Şubemizin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Kırklareli Şube Başkanı Enver Erden, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ve üniversite temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıların son gününde Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, Çanakkale Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Büyük katılımın olduğu toplantıda Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim denetim ve disiplin kurulu üyeleri ve üniversite temsilcileri hazır bulundu.

Mayıs 2024 tarihine kadar her gün üye kaydına devam.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, “Türk Eğitim-Sen; ahlaki duruşu ve sendikal mücadelesiyle Türk memur sendikacılığının her zaman parlayan yıldızıdır.” dedi. Dolgun, “Teşkilatımız her türlü takdire ve övgüye layıktır. Türk Eğitim-Sen bu mücadelesiyle Mayıs 2024 tarihinde üye sayısında zirve yapacaktır. Gelecek dönem Toplu Sözleşme masasına hem Türk Eğitim-Sen hem de Türkiye Kamu-Sen yetkili sendika olarak oturacak ve kamu çalışanlarının hak mücadelesi nasıl yürütülür gösterecektir.” ifadelerini kullandı.

Devlet dışındaki hiçbir yapı ile hemhal olmayız!

Liyakat ve adalet vurgusu yapan Genel Başkan Yardımcımız Dolgun, kamuda liyakatin, adaletin, ehliyetin hâkim olabilmesi için her türlü mücadeleyi ortaya koyduklarını söyledi. Devlet dışındaki yapılarla hiçbir zaman hemhal olmadıklarını kaydeden Dolgun, “Makam, mevki edinenlerle, edindiği makamları da eğitime ve eğitim çalışanlarına hizmet için değil, bağlı bulunduğu yapılara kulluk için kullananlarla her daim mücadele ettik.” dedi.

Milli kimliğimiz eksenin de yapılacak her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazırız.

Yeni müfredat çalışmalarına yönelikte değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, “Türk Eğitim-Sen olarak müfredat değişikliklerinin sürecin bütün paydaşlarının katılımı ile yapılması halinde faydalı olacağına inanıyoruz. Milletimizin milli bakış açıları ile örtüşen milli eğitim için milli ve yerli müfredat hazırlanmalıdır. İnanıyoruz ki, Türkiye Yüzyılı, içeriği ve hedefleri bakımından milli, yöntemi ve araçları bakımından çağdaş ve evrensel bir eğitim sistemiyle inşa edilecektir. Bir kez daha ifade ediyoruz; Türk Eğitim Sen, teşkilatları, üyeleri ve gönüllüleri ilkelerimiz ve milli kimliğimiz ekseninde yapılacak her çalışmaya destek olmaya, katkı sunmaya hazırdır.” dedi.

Garabet karardan bir an önce vazgeçilmelidir.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Haydar Urfalı, Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu garabet kararı eleştirdi. Urfalı, “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile kamu çalışanlarının hakkı olan toplu sözleşme ikramiyesi iptal oldu. 2023 yılı Mayıs ayı itibari ile 2 milyon 18 bin 674 kamu çalışanı, her ay almakta olduğu 537,93 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesi yerine aylık 190,21 TL alacaklardır. Yani kamu çalışanlarının aylık 347 TL’si kuş olup uçtu. Bu karar kamu çalışanları için kabul edilir değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak bu karardan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz.” dedi.

Ücret düzenlemesi Şart!

Görev, yetki ve sorumluluklara uygun maaş düzenlemesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir adım beklediklerini kaydeden Urfalı, “Müfettiş yardımcıları, müfettişler, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri alakalı olarak görev yetki ve sorumluluklarına mütenasip bir ücret düzenlemesi muhakkak hayata geçirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılı” ve “Türk Asrı” Hedefinde öğretmen ihtiyacı tamamen giderilmelidir

“Türkiye Yüzyılı” ve “Türk Asrı” hedefine eğitimle ulaşacağının altını çizen Urfalı, bu noktada yapılması gerekenin öğretmen açığının tamamen giderilmesi olduğunu söyledi. Urfalı, “Öğretmen ihtiyacı ülkemizin öncelikli sorunlarının başında geliyor. Ülkemizde yaklaşık 500 binin üzerinde öğretmenimiz atama beklerken, eğitim fakültelerinden her yıl ortalama 40 bin gencimiz mezun olurken, gerçekleştirilen sınırlı atama kontenjanlarıyla ne eğitimin ihtiyaçlarının ne de genç meslektaşlarımızın beklentilerinin karşılanması mümkün değildir. Ülkemizde öğretmen açığı sorununu ortadan kaldırmak için 2024 yılında en az 100 bin atama yapılması elzemdir.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.