Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş Aydın'da Konuştu!

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş Aydın'da Konuştu!

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, 01.07.2021 tarihinde Aydın Şube İlçe Temsilcileri Toplantısına katıldı. Toplantıda Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım ve şube yönetim kurulu üyeleri, İLKSAN ilçe temsilcileri, Türk Eğitim-Sen ilçe ve işyeri...

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, 01.07.2021 tarihinde Aydın Şube İlçe Temsilcileri Toplantısına katıldı. Toplantıda Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım ve şube yönetim kurulu üyeleri, İLKSAN ilçe temsilcileri, Türk Eğitim-Sen ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş,  bir yetki döneminin daha sona erdiğini belirtti. Kamu görevlileri sendikalarının üye sayılarının açıklandığına dikkat çeken Akkaş, en çok üye artıran Konfederasyonun Türkiye Kamu-Sen olduğunu söyledi. Türk Eğitim-Sen’in geçen yıla göre artış kaydederek üye sayısının 213 bin 888’e yükseldiğini söyleyen Akkaş, Eğitim Bir Sen’in ise geçen yıla göre bin 185 üye kaybı olduğuna dikkat çekti. Pandemi dönemi nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim yapılamaması ve içinde bulunduğumuz konjonktür ile sendikal baskıya rağmen üye artışının önemli olduğuna dikkat çeken Akkaş, 31 üniversitede de Türk Eğitim-Sen’in yetkili sendika olduğunu ifade etti. Aydın da Türk Eğitim-Sen’in 105 yeni üye yaptığını bildiren Akkaş, salgın koşullarında bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Akkaş, sahada canla başla görev yapan Türk Eğitim-Sen teşkilatlarına ve sendikamıza destek veren üyelerimize teşekkür etti.

İLKSAN İlçe Temsilcisi seçimlerine değinen Akkaş, 3 Nisan tarihinde yapılması gereken İLKSAN İlçe Temsilcisi seçimlerinin vaka sayılarını artması nedeniyle ertelendiğini hatırlattı, sözde yetkili sendikanın bunun bir kumpas olduğunu iddia ederek algı oluşturmaya çalıştığına dikkat çekti. 19 Haziran tarihinde İlçe Temsilcileri seçimlerinin yapıldığını söyleyen Akkaş, şunları kaydetti: “Malum-Sen 2012 yılında İLKSAN seçimlerinde  Türk Eğitim-Sen’den daha çok üyeye sahip olmasına rağmen Türk Eğitim-Sen’in üçte biri kadar delege çıkararak büyük bir hezimete uğradı. 2016 yılında da kaybedeceklerini bildikleri için güya seçimleri boykot ediyoruz diyerek seçime girmedi. Son seçimlerde de bağımsız adayları desteklerini söyleyip, aslında 355 sendika yöneticisini aday gösterdi. Eğitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla övünen Malum Sen’in bu süreçte kendi üyeleri dahi Türk Eğitim-Sen üyesi delegeleri destekledi. Son seçimde de Malum Sen kamuoyunu manipüle etmeye çalıştı. Ancak herkes şunu bilsin ki, gerçekler er geç gün yüzüne çıkacak. Türk Eğitim-Sen’i destekleyen İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz.”

1993 yılından 1996 yılına kadar kayyum marifetiyle yönetilen İLKSAN’ın, 1996 yılından itibaren Türk Eğitim-Sen delegeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği bürokratlar tarafından yönetilmeye başlandığını bildiren Akkaş, “1996 yılından önce İLKSAN’ın yaklaşık 3 milyon TL borcu bulunmaktaydı. Bugün ise taşınmazları hariç nakit 2 milyar 100 milyon nakti vardır. Dolayısıyla İLKSAN, doğru ve şeffaf bir yönetim şekliyle ülkemizin en güzide ve güvenilir sandıklarından biri haline gelmiştir. Bize güvenen İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos tarihinde başlayacağını hatırlatan Akkaş, Memur-Sen’in talepleri ortaklaştırma çağrısına Türkiye Kamu-Sen’in verdiği olumlu cevabın ardından çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemde toplu sözleşme süreçlerinin bu şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken Akkaş, sonraki dönemlerde de masada ortak hareket etmenin önemini vurguladıklarını, diğer konfederasyonlara çağrı yaptıklarını hatırlattı. Talepleri ortaklaştırmanın kâğıt üzerinde kalmamasını istediklerini ifade eden Akkaş, “Sesimizi daha gür duyurmak çok önemlidir. Bu süreçten kamu çalışanlarımız güçlenmiş bir şekilde çıkmalıdır” diye konuştu.

3600 ek gösterge sözünü hatırlatan Akkaş, sadece dört meslek grubunu değil tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir adım atılmasını talep etti.  Kariyer ve liyakat vurgusu yapan Akkaş, “2014 yılında değiştirilen Yönetici Atama Yönetmeliği nedeniyle bir gecede idareci soykırımı yapıldı. Mülakat uygulamasıyla ehil insanlar yerine yandaşlar göreve getirildi. Okullar ehliyetsiz kişilere teslim edildi. Dolayısıyla yönetici atmalarında mülakat uygulaması haksızlıktır, adalet duygusunu zedelemektedir. İşte bu nedenle yapılması gereken mülakatın kaldırılması ve sadece yazılı sınav sonuçlarına göre yönetici atamalarının yapılmasıdır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk göreve geldiği günden beri yönetici atamalarında puan üstünlüğüne göre hareket edilmektedir, sözlü sınav puanları da yazılı sınav puanına mütenasip şekilde verilmektedir. Tabi irade değiştiğinde uygulamanın da değişebileceği gerçeğinden hareketle, yönetici atama mevzuatının değiştirilmesini istiyoruz” dedi. Akkaş proje okullarına yönetici atamalarının da MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ne göre yapılmasını istedi.

Akkaş, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve ücretli öğretmenliğin kaldırılmasını,  kamu çalışanlarına yılda iki defa bayram ikramiyesi verilmesini, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılmasını,  kamu görevlilerinin gelir vergisi kesintilerinin %15'e sabitlenmesini de istedi.

Genel Sekreter Musa Akkaş, toplantının yapıldığı mekânda garsonluk yapan sosyal bilgiler öğretmeni ile sohbet etti. Akkaş, “Yıllarca eğitim fakültelerinde okuyan ancak mezun olunca ataması yapılmadığı için işsiz kalan ya da geçici işlerde çalışan öğretmenlerimizin yaşadığı dram hepimizi sarsmaktadır. Oysa onlar öğrencilerine kavuşacakları günü iple çekmektedir.  Bilgileri taze, enerji ve heyecanı yüksek olan bu öğretmenlerimizin atanmasını sağlamak çok önemlidir. İşte bu nedenledir ki, ek atama mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.