Türk Eğitim Sen Yarın Bakan Avcı Ziyaret Edecek

Türk Eğitim Sen Yarın Bakan Avcı Ziyaret Edecek

6 Şubat Çarşamba günü saat 10:00'da Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ziyaret edilecektir.

 

Sayın Bakandan öncelikle, Ömer Dinçer sonrasında bir onarım süreci başlatmasını isteyeceğiz.
 
Tüm eğitim çalışanlarını ayırmadan, eşit mesafede, siyaset üstü bir anlayışla bir bakanlık oluşturması temel hedef olmalıdır,
 
Milli Eğitim Bakanlığınının güvenirliğini zedeleyecek yaklaşımlardan uzak durulmalıdır.
 
Her bir eğitim çalışanına, anlayışı ne olursa olsun sahiplenilmeli, verimlilik ve kalite ayrımcılığa kurban edilmemelidir.
 
Öğretmen ve tüm eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğu esas alınmalı, bunu sağlamak başarının temel anahtarı olarak görülmelidir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, tebeşir tozu yutmuş insanlardan oluşturulmalı, bakanlık taşra ve merkez teşkilatında tecrübeli insanların tecrübesinden yararlanılmalıdır.Tüm özür grubu tayinleri, il içi ve öğrenim özrü de dahil edilerek yapılmalı, il emri uygulaması yeniden getirilmelidir
 
.Öğretmen ataması Şubat ve ağustos olmak üzere yılda iki kez yapılmalı, ilk atamada 40 yaş sınırı kaldırılmalı, bu Şubat'ta 30 bin, Ağustos ayında ise 70 bin öğretmen ataması yapılması için bütçe imkanları zorlanmalıdır
 
Sınava dayalı yönetici atamaları hızla yapılmalı, mülakat ve valiliklere tercih hakkı verilmesi gibi akla zarar düşünceler terk edilmelidir.
 
Öğretmenlik mesleğinin itibar kaybının nasıl önleneceği konusunda çalışmalar başlatılmalı, kamuoyunun öğretmene bakış açısının olumluya dönüştürülmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.
 
Okullarımızın yokluğa terk edildiğinden hareketle, öğrenci başına MEB bütçesinden 120 tl ödenek uygulaması başlatılmalıdır.
 
Hizmetli, memur ve teknisyen gibi eğitim çalışanlarının görev tanımı yapılmalı, yer değiştirmeleri için yönetmelik çalışmaları sonlandırılmalıdır
 
Sayın Bakanla görüşmemizde yukarda ifade ettiğim problemler ve burada yazılmamış pek çok sıkıntı dile getirilecek, ayrıca yazılı olarak sunulacaktır.Kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.