Türk Eğitim-Sen'den Taceddin Dergâhına ziyaret

Türk Eğitim-Sen'den Taceddin Dergâhına ziyaret

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Merkez Kadın Komisyonu öncülüğünde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla 12.03.2019 tarihinde Taceddin Dergâhını ziyaret etti. Etkinlikte Genel Başkan Yardımcıları, Merkez Kadın Komisyonu Üyeleri,

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Merkez Kadın Komisyonu öncülüğünde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla 12.03.2019 tarihinde Taceddin Dergâhını ziyaret etti. Etkinlikte Genel Başkan Yardımcıları, Merkez Kadın Komisyonu Üyeleri, Ankara Şubeleri ve üyelerimiz katıldı.

Bir konuşma yapan Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, İstiklal Marşımızın kabulünün 98’inci yıl dönümünü kutlayarak, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andı.

İstiklal Marşı’nın dünyada eşi, benzeri olmayan bir marş olduğuna vurgu yapan Işık, “Bizim marşımızı diğer milli marşlardan ayrıcalıklı kılan adının ‘İSTİKLÂL’ olmasıdır. Bu kavram; var olduğu günden beri Türk Milletinin en önemli karakterinin adıdır. Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin esareti altına girmemiş, bağımsızlıkları uğruna bedenlerini düşmana siper etmekten çekinmemiş, topraklarımız şehit kanıyla sulanarak bu günlere gelinmiştir. Orhun yazıtlarında da Büyük Önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde de İstiklâl Marşı’nın tamamında da Türk Milletinin genetik özelliklerinden olan hürriyet ve bağımsızlık vurgusunun yapılması bundandır” diye konuştu.

Işık şunları kaydetti: “Geçmişimizi tanımak olan İstiklal Marşı’mızı, bugünümüzü anlayıp değerlendirebilmek için ve geleceğimizden emin olabilmek için çok iyi kavramamız gereklidir

Bu muhteşem sanat eserini kavradığımız takdirde Büyük Önder Atatürk’ün yeni nesillere Türk istiklâlini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza dek koruma ve kollama görevini neden birinci vazife olarak verdiğinin de farkında olacağız.

Farkında olacağız ki iç ve dış düşmanlarımızın ülkemiz ve milletimiz üzerindeki oynamak istediği oyunlar bozulsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Sonsuza dek İstiklâl Marşımız gururla okunsun, en son ocak kalsa bile Bayrağımız şanla dalgalansın, dinimizin temeli olan ezanlarımız, yurdumuzun üstünde sonsuza dek inlesin, vatansız kalmayalım diye bu toprakların altında kefensiz yatanların ruhları sızlamasın.

Türk Milletine kurulan tuzaklar şekil, yöntem değiştirerek devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Biz uyanık olduğumuz sürece iç ve dış düşmanların oyunlarından korkmamalıyız. Biz korkmuyoruz çünkü biz büyük ve köklü bir milletiz. İstiklal Marşımızda da karşılığını bulan mücadeleci ruhumuz; bağımsızlık aşkımız; vatan, millet, bayrak sevgimiz, Türkçe konuşup Türkçe konuşan zihnimiz hep diri kalacak, yüreğimiz bu değerler karşısında hep aynı heyecanla atacak.

Böyle zamanlarda birlik ve beraberliğimize daha çok sarılacağız. Büyük millet olmanın gereğini eskiden olduğu gibi şimdi de yarın da yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bizler gücümüzü şanlı tarihimizden, bayrağımızdan, aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladığı topraklarımızdan, milli ve manevi değerlerimizden alıyoruz. Biz gücümüzü İstiklal Marşımızdan, Atatürk’ten alıyoruz.”

Işık’ın konuşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimiz için dua okundu.79

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.